Vluchtelingenhoax: complot tegen arbeiders en sociaal zwakkeren

sep 21, 2015 by

Vluchtelingenhoax: complot tegen arbeiders en sociaal zwakkeren

Enkele dagen geleden liet Gerard Bakker, de directeur Centraal Opvang Asielzoekers (COA), in een vraaggesprek weten dat de massale instroom van immigranten naar Nederland “een enorm potentieel voor de Nederlandse samenleving” zou betekenen. Er wordt logischerwijs met het binnenstromen van tienduizenden mensen een nieuwe markt gecreëerd en daarbij uiteindelijk getracht om deze mensen economisch rendabel te maken en mee te nemen in de economie. Het is een grote, maar vooral rooskleurige prognose.

Er wordt ten eerste verwacht dat de werkenden in Nederland opdraaien voor de kosten voor de opvang, bad & bed en brood voor de migranten. Daarbij zullen de woningen die de migranten op termijn krijgen toegewezen ervoor zorgen dat mensen die zich onderaan de huurwoningmarkt begeven het nog lastiger wordt om een woning te krijgen. Voor de COA en de gelijkaardige organisaties levert dit wel jaren werk op en knijpt men zich niet zonder reden in de handen.

Helaas is de situatie op de arbeidsmarkt helemaal niet rooskleurig, er zijn op dit moment 604.000 Nederlanders werkloos, dat is 6,8% van de beroepsbevolking. Dat zijn al behoorlijke aantallen, waaruit direct valt op te nemen dat de werkgevers veel keuze hebben (en dus de lonen laag kunnen houden) en de bestuurlijke bureaucratie meer dan een half miljoen mensen onder controle heeft. (met een druk op de knop geen geld meer)

Dat is natuurlijk nog niet alles. Talloze gewiekste grote en kapitaalkrachtige ondernemers hebben door dat ze met het verhuren van ruimte goed geld kunnen verdienen. Bij het COA wordt niet zo op de centen gelet, zie door de jaren heen het misbruik van gelden, van vaak leden van de zittende politieke partijen. Dat betekent vanuit zakelijk oogpunt dat men gewoon een mooie factuur kan versturen voor alle kosten die worden gemaakt bij het huisvesten van migranten.

Maar aan de vertrekkende kant is het helaas niet beter. Het valt al op hoe het grote deel van de instroom uit jonge mannen bestaat. Die dus krachtig genoeg zijn om weg te komen en het blijkbaar heel normaal vinden alleen te vluchten, zonder vrouwen en of kinderen. Ze hebben daarnaast vaak duizenden euro’s moeten betalen om de oversteek te kunnen betalen, geld dat het grootste gedeelte van de mensen in oorlogsgebieden of elders in Afrika helemaal niet hebben. Maar die blijven dan ook daar, zonder aandacht van iemand, in vaak dramatische omstandigheden.

Daarnaast is er nog het overslaan van EU-landen gedurende de grote trek naar het noorden van Europa. Immigranten uit de huidige stroom willen niet naar Hongarije of Servië, terwijl het weer daar goed is én er is vrede én ze krijgen voedsel aangeboden, maar absoluut naar Duitsland of anders Zweden of Nederland. Niet helemaal onlogisch want deze landen zijn rijker en ook nog stukken dwazer en dat betekent meer (gratis) geld.

De massale instroom over de broze grenzen, zonder noemenswaardige controle, levert het bedrijfsleven en bureaucraten handen vol geld op en daarom gebeurt het ook. De immigranten zijn vooral kapitaalkrachtige mensen uit de hogere middenklasse – die in tegenstelling de sociaal zwakkeren daar – wél kunnen wegkomen uit dergelijke gebieden. Voor werkenden en sociaal zwakkeren waar ook ter wereld is de huidige migratiestroom een nachtmerrie.

1 Comment

  1. Marjo

    Ik voorspel een explosie aan verkrachtingen in de komende weken. Zal wel allemaal direct de doofpot in gaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.