Migrantencrisis tevergeefs gebruikt voor Syrisch conflict

sep 28, 2015 by

Migrantencrisis tevergeefs gebruikt voor Syrisch conflict

De migrantencrisis is niet zo spontaan als de media ons willen doen laten geloven. Er is een vermoeden, dat steeds meer wordt gestaafd door berichten, dat de stroom op gang is gebracht door Amerika. Zo is er de analyse van de twitter-hashtag #refugeeswelcome en de opmerkelijke uitingen van president Obama, die een voorstander is van de spreiding van de vluchtelingen over de EU.

Dat laatste heeft mijns inziens tot doel om de hele EU opnieuw te betrekken bij het Syrische conflict. De EU heeft de interesse voor dit lang aanslepende conflict verloren en met de migrantenstroom hoopt Amerika Europa opnieuw te betrekken door een crisis te forceren. Hierdoor zou de EU moeten verleid om zich actief in het Syrische conflict te mengen. Een aanleiding daarvoor is dit filmpje waarin vooral de Syrische overheid verantwoordelijk wordt gehouden voor de huidige crisis.

Uiteraard is de familie Assad geen collectie heiligen, maar toch deugt er iets niet aan deze redenering. Mensen die het regime van Assad willen ontvluchtingen zijn ofwel allang gevlucht, of hebben zich aangesloten bij de oppositionele strijdkrachten. Bovendien is op dit ogenblik Assad in de verdediging, waardoor er van deze kant geen vluchtelingenstroom op gang wordt gebracht. Dat gebeurt echter wel door de opmars van ISIS. Toch vindt de Huffington Post, de roeptoeter van liberaal links, dat er teveel focus is op ISIS en te weinig op Assad als het om de oorzaak van de migrantencrisis gaat.

Het is dan ook geen wonder dat Rusland zich nu actief gaat mengen in de Syrische crisis en Assad in woord en daad steunt. Frankrijk en Engeland zijn sinds 7 September actief aan het bombarderen in Syrië. Poetin heeft echter uitgesproken dat hij Assad blijft steunen. Hierdoor zijn Brussel en Washington in een zet buitenspel gezet in dit conflict. Zelfs Israël moet inbinden en kan niet zomaar bombarderen in Syrië zonder de woede van de Russen op de hals te halen. De BBC becommentarieerde dan ook terecht “The solution to Syria runs through Moscow“.

Dit is niet de eerste keer dat Moskou Washington aftroeft in Syrië ten tijde van een crisissituatie. In 2013 werd er ook al een crisis geschapen rond de vermeende inzet van chemische wapens door Assad en toen heeft Poetin ook via een diplomatiek spel een interventie weten te voorkomen door de ontmanteling van het Syrische arsenaal van chemische wapens.

Ditmaal heeft Poetin niet alleen Assad gered van een buitenlandse interventie, maar zelfs de mening van de Europese leiders weten te veranderen. In 2012 waren Cameron en Hollande het nog eens om Assad in te wisselen voor de ‘oppositie’. Nu zijn de Europese leiders het er over eens dat Assad moeten worden betrokken bij een oplossing van het conflict. Het is echter niet helemaal zeker of dat op het conto van Rusland kan worden geschreven. Het kan ook zo zijn dat Amerika met de migrantencrisis inzette op een Europese interventie om Assad te verdrijven, maar thuiskomt met een Europese erkenning van Assad.

2 Comments

  1. Mario8282

    De vluchtelingenfabriek blijkt Amerikaans project “social engineering”.
    http://landdestroyer.blogspot.nl/2015/09/social-engineering-101-how-to-make.html

  2. de^mol

    “Sky News meldde onlangs over handboeken (Sky Finds ‘Handbook’ For EU-Bound Migrants) die gratis worden verspreid aan migranten in Turkije. Het Sky News artikel vermeldt 2 websites: ‘Welcome to the EU’ en ‘Watch The Med’. Wij deden onderzoek naar de mensen achter de websites en hebben het volgende gevonden”:
    https://themolesite.wordpress.com/nl-migrants-to-europe-is-a-setup

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.