Migrantencrisis door vreemde ogen

sep 8, 2015 by

Als het om vluchtelingen gaat, klinkt het altijd om opvang in de regio. Hoe gaat men eigenlijk om vluchtelingen in het Midden-Oosten? Leer het door de bril van andere landen te bekijken.

In Januari van dit jaar kondigde Saoedi-Arabië aan een hek aan de grens van Irak te bouwen van maar liefst 900 kilometer lang. Deze grensbarrière was zogenaamd bedoeld om de ISIS buiten te houden. Dit is natuurlijk een scherts, want Saoedi-Arabië heeft precies dezelfde ideologie als ISIS. In werkelijkheid is dat hek bedoeld om vluchtelingen uit de regio buiten te houden. Saudi-Arabië heeft een geschiedenis van het buitensmijten van immigranten: honderdduizenden Jemenieten zijn in de loop der jaren zonder pardon over de grens gezet, ondanks de permanente staat van burgeroorlog in Jemen. In 2013 kwam daar nog eens een grote actie bovenop, waarbij meer dan een miljoen immigranten gedwongen werden het land te verlaten, in het bijzonder Ethiopiërs. Ethiopië ligt vrijwel naast Saoedi-Arabië en kent een schrijnende armoede –één van de armste landen ter wereld– die in schril contrast staat met de rijkdom van Saoedi-Arabië. Tevens is Saoedi-Arabië de hoeder van de heiligste plaatsen van Islam en op grond daarvan zou je denken dat men meer zou geven om het lot van mede-Moslims. Helaas staat de financiering van radicale rebellen door rijke Golfstaten in schril contrast tot de financiering van noodhulp voor islamitische vluchtelingen.

Israël is eveneens een welvarend land in de regio en tevens grensland van Syrië. De onwil van Israël om vluchtelingen op te nemen staat in schril contrast met de buurlanden Libanon (1,2 miljoen), Jordanië (1,4 miljoen) en Turkije (2 miljoen). Als Israël echter een neutrale houding zou aannemen in het conflict, dan zou dat nog te billijken zijn, maar dat is niet het geval. Netanyahu heeft aangekondigd dat hij ook een groot hek gaat bouwen aan de Syrische grens om de vluchtelingen buiten te houden. Om dezelfde reden heeft Israël al sinds 2010 een groot hek aan de grens met Egypte, om de Afrikaanse migranten buiten te houden. Netanyahu maakt heel duidelijk wat hij wil: de joodse staat joods houden: hij wil niet dat Israël wordt overspoeld door vluchtelingen. Ironisch gezien is dat een argument dat je nooit uit de mond van een Europese leider zult horen, afgezien van Oost-Europeanen. Men vindt het vanzelfsprekend dat Israël een joodse samenleving blijft, maar men wenst niet om Europa een Europese samenleving te laten blijven. Men mag er echter niet van uit gaan dat Europa hetzelfde zal blijven onder invloed van een aanhoudende stroom van Afrikanen en Arabieren. Europa zal meer gaan lijken op Afrika en het Midden-Oosten als de bevolkingssamenstelling in die richting blijft veranderen.

6 Comments

 1. jos van veen

  weinigzeggend stukje.
  blavulling of zo

  Vooral het “MEN”gebruik is storend.Wie is da? is dat iedereen minus 1?

  • Mario8282

   Jos,

   De essentie van het stuk is:

   WAAROM DOEN DE WELVARENDE LANDEN UIT DE REGIO NIETS VOOR DE VLUCHTELINGEN?

   De schrijfstijl is niet relevant.

 2. Mario8282

  Een ongekend grote golf immigranten is nu onderweg naar Europa dankzij NAVO acties als “Arabische lente”, “steun aan ‘vrijheidsstrijders’”, “responsibility to protect”. Allemaal vermommingen van een genocidaal expansie beleid om de multinationals meer grondstoffen gratis te geven. Deze door de politiek veroorzaakte massieve instroming gaat binnenkort een immense druk op de beperkte middelen zetten van de samenleving. Het is een beleid dat ongeremd, onbeperkt wereldwijd toegepast werd en wordt om de winsten van de multinationals op te spekken. De EU kan geen miljoenen vluchtelingen in een paar jaar accommoderen. Maar in principe is het aantal vluchtelingen van de toekomst alleen beperkt door de wereld demografie want de NAVO vluchtelingenfabriek blijkt niet te stoppen.

  De vluchtelingen komen uit gemaakte chaos:
  http://mario828282.wordpress.com/2015/08/18/de-vluchtelingen-komen-uit-gemaakte-chaos/

  De wereld heeft 7 miljard mensen die in vluchtelingen omgezet kunnen worden door westerse “humanitaire interventies”. Het plan is oud:

 3. Likoed Nederland

  Israel neemt relatief vrijwel het meeste vluchtelingen op van alle landen in de wereld.
  Dit jaar bijvoorbeeld weer heel veel vluchtelingen uit Frankrijk en Oekraine.

 4. Richard Groen

  Valt het dan niemand op dat nu de slachtpartijen door de door het Westen bewapende Al Nusra en IS in Syrie afnemen – juist nu die ‘vluchtelingenstroom’ zo enorm aanzwelt.
  We zien ook geen gammele bootjes meer.
  Ook valt op dat de ‘vluchtelingen’ van dit moment vrij goed gevoed en gekleed zijn.
  Geen angst in de ogen.
  Ze weten precies waar ze heen kunnen en willen.
  Heel weinig gezinnen, Heel veel jonge mannen.

  We zien ook geen beelden meer van de kampen van de UNHCR.

  Niet zo gek, want die stromen nu leeg. De UNHCR (VN) heeft de poorten wijd opengezet. De reis van de gedeporteerden wordt door de VN van alle kanten gefaciliteerd.

  De Eurofascisten in Brussel dwingen de lidstaten al, op straffe van sancties.

  Deze blogger heeft een scherp oog. Dit verhaal klopt als een bus:
  http://hetrodevaandel.blogspot.nl/2015/09/harde-vragen-over-de-vluchtelingencrisis.html

  Vergeet niet dat we zien hoe de Eurofascisten deze opzet, mbv. de leugenmedia, direct aanwenden voor de eigen duivelse agenda:
  Meer macht concentreren bij de ongekozen bureaucraten.
  En geen lidstaat die Juncker daarom kapittelt.
  Een afzettingsprocedure zou zeker op z’n plaats zijn.
  N.B.: Juncker heeft een omstreden verleden in de spionagediensten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.