Banksters boven burgers: da’s pas asociaal !

sep 10, 2015 by

Banksters boven burgers: da’s pas asociaal !

Sommige mensen komen overal mee weg, terwijl anderen voor niets publiekelijk aan de schandpaal worden genageld. Hoewel we al jaren in economische crisis verkeren is er in Nederland, maar ook in buurland Duitsland niemand voor het scheppen deze miserabele situatie in het gevang gegooid. Dat ondanks dat de veroorzakers van de economische crisis, de heren en mevrouwen banksters miljoenen mensen in het ongeluk, zelfs duizenden tot zelfmoord, hebben gedreven. De bestuurders- en bureaucratenkliek van de sociaaldemocratie heeft noch in Duitsland, noch in Nederland geopperd voor het strafrechtelijk vervolgen van de banksters.

Ze heeft namelijk andere doelen gesteld. Bizar nieuws kwam deze week uit het Duitse stad Rottenburg am Neckar waar de KOPP Verlag is gevestigd, een Duitse uitgeverij, kritisch naar het beleid van de Duitse regering en de werking van de Nieuwe Wereld Orde. Ze kreeg na een kritisch artikel over vluchtelingen pardoes een brief op de mat van de lokale fractie van de SPD, de Duitse pendant van de PvdA. Of de chef van de uitgeverij zich per direct wilde distantiëren van ´stemmingmakerij´ in een artikel verschenen op de website.

Wie de gehele brief doorleest schrikte er vooral van dat deze partijpolitiekers wel heel ver buiten de banen treden met zinnen als; ´sinds geruime tijd volgen uw publicaties´, spreken van ‘stemmingmakerij’ en dat beweringen in het artikel niet onderbouwd zouden zijn. ‘Moreel gezien bent u verantwoordelijk’ en de twee SPD’ers willen uiteindelijk dat de uitgever de schrijver van het artikel op straat smijt.

Nu gaan de sociaaldemocraten in Duitsland ook nog achter teksten aan die op Facebook verschijnen. Dit gaat ook in Nederland gebeuren, blijkens de debatten in de Tweede Kamer van deze week. Onze viceminister-president Lodewijk Asscher liet dit deze week zelf in een debat weten. Er komt een expertmeeting met Twitter en Facebook over het bestrijden van discriminatie op de sociale media.

Er blijken reacties op het web te verschijnen waarop mensen op een afschuwelijke manier worden uitgescholden. Dat is inderdaad heel vervelend, maar om daar nou over te gaan debatteren én dan zelf nog actie op te ondernemen is natuurlijk een enorme verspilling van energie. Vooral omdat het om gewone mensen gaat, die niet zoveel plekken hebben om frustratie te uiten en slechts eens per zoveel tijd in het stemhokje iets mogen inbrengen.

In Duitsland noch in Nederland heeft de sociaaldemocratie ook maar geopperd om bankiers te gaan vervolgen, met schreeuwt wel moord een brand als er ergens op een hoekje van het internet verkeerde woorden vallen. Ja, dan zit het toch niet zo best met de prioriteitenstelling. Dit was vroeger onder Pieter Jelles Troelstra, de oprichter van de voorloper van de PvdA, toch wel helemaal anders.

….. keert Troelstra zich tegen de uitwassen van het kapitalisme. Stakende arbeiders worden hard gestraft, zegt hij, maar woekeraars, speculanten en fraudeurs in het bankwezen gaan vrijuit, hoeveel kleine spaarders zij ook duperen.

1 Comment

 1. Mario8282

  Onderbouwing?
  …je hoeft de bankiers niet uit schelden, geef ze wat te lezen.

  Nou komt weer “groei”
  http://mario828282.wordpress.com/2015/08/15/nou-komt-weer-groei/

  Fed bedrog al ruim 100 jaar succesvol – monetaire slavernij gaat door
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/23/fed-bedrog-al-100-jaar-succesvol-monetaire-slavernij-gaat-door/

  Bankensplitsing
  http://mario828282.wordpress.com/2014/01/01/bankensplitsing/

  DE EUROCRISIS – OORZAAK en OPLOSSING
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/22/de-eurocrisis/

  Eurozone monetaire kolonie van de Federal Reserve
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/24/eurozone-monetaristische-kolonie-van-de-federal-reserve/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.