Boek: Krieg in der Ukraine

aug 12, 2015 by

Boek: Krieg in der Ukraine

Voor een diepgravende essaybundel over de oorlog in Oekraïne moeten we overschakelen op de Duitse taal en dat is zeker de moeite waard. De schrijver van het bewuste boek ‘Krieg in der Ukraine’ is econoom en geopolitiek analist F. William Engdahl en hij beschrijft dit onderwerp met verve en bovenop de actualiteit, waarvan de achtergronden van de gebeurtenissen uitermate relevant zijn. Interessant aan het boek is het stevige bronnenonderzoek van de schrijver en dat hij hiermee op zoek gaat doorheen de gebeurtenissen en dit alles in de juiste context weet te plaatsen.

Veel ideële organisaties werkzaam in Oekraïne blijken of via George Soros of rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten van Amerika te worden gefinancierd. Maar ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de V.S.A. en de CIA komen veelvuldig langs. (de EU enkel negatief of als club zonder invloed) Deze hebben een substantiële rol, zo niet essentiële rol in de omwenteling en de val van de regering begin 2014. (door schrijver consequent als ‘putsch’ aangeduid) Dit is een onderbouwde these in het boek, dat door zware ondersteuning van externe organisaties de gekozen regering is weggeslagen.

Een opvallend verhaal is bijvoorbeeld de achtergrond van de premier Arseni Jatsenjoek die actief is binnen de Scientology Kerk. Deze kerk heeft aantoonbare banden met de de Amerikaanse CIA, maar is daarbij natuurlijk ook gewoon een maffe sekte. Daarnaast komt in de openbaarheid dat deze Jatsenjoek gewenst is door niemand minder dan V.S.A. Minister van Buitenlandse zaken Victoria Nuland, vervolgens komt de man ook nog eens op de door de Amerikanen gewenste post terecht.

Het boek is nog meer, de schrijver diept interessant informatie op over MH17, weet veel over de rol van de NAVO in het oosten van Europa en weet van de oorlogsmisdaden in de burgeroorlog. Ook weet de auteur aannemelijk te maken dat het land onder huidige leiding zeer slecht af is, de bedachte schaliegasboringen zullen niets opleveren, de grote privatiseringen leiden tot een uitverkoop van het land en de rol van biotechbedrijf Monsanto is zeer bedenkelijk.

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.