Ook nabestaanden twijfelen over onderzoek en schuldvraag #MH17

jul 19, 2015 by

Ook nabestaanden twijfelen over onderzoek en schuldvraag #MH17

Veel van wat we op de grote televisiekanalen te zien krijgen van de nabestaanden van #MH17 is emotionele televisie en terugblikken op de slachtoffers en de mooie jaren met hen. Daar komt alleen boosheid naar voren over het verlies, over het niet langer samen dingen kunnen doen. Maar dus niet over de vraag wie hierachter zit, wie verantwoordelijk is voor het neerhalen van het vliegtuig, noch over het onderzoek van de Rijksoverheid.

Toch is her en der wel het nodige te vinden op het internet aan kritiek. En die liegt er toch ook niet om. Er wordt gesproken over de gebrekkige informatievoorziening vanuit de overheid en grote twijfels wie er verantwoordelijk is voor dit alles. En er worden vragen opgeroepen waarom men niet direct en met veel reddingswerkers heeft gehandeld, of er zonder gestaafde bewijzen beschuldigingen aan het adres van Rusland worden geuit.

Daarbij lopen er bij verschillende rechtbanken al rechtszaken naar ook verschillende daders. Een Duitse nabestaande klaagt Oekraïne aan, omdat deze het luchtruim hadden moeten sluiten boven het oosten van het land. Enkele nabestaanden buiten Nederland klagen via een Amerikaanse advocaat de separatistenleider Igor Strelkov direct aan voor het neerschieten van het vliegtuig. Daarnaast zijn er Nederlandse nabestaanden die de eigen staat aanklagen vanwege grove nalatigheid.

Verslaggever Billy Six van de Junge Freiheit, bekend van zijn verslaggeving uit oorlogsgebieden, nam recent een vraaggesprek af met één van de nabestaanden; (in ‘t engels)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.