Massa-manipulatie onder de regenboog

jul 2, 2015 by

Massa-manipulatie onder de regenboog

De uitspraak van het Amerikaanse Hoger Gerechtshof (Supreme Court of the United States) over het openstellen van het huwelijk voor paren met gelijk geslacht werd gevolgd door een ware hausse van regenboog-uitingen. Het Witte Huis werd gehuld in regenboogkleuren en zelfs in Engeland werd het hoofdkwartier van de Britse inlichtingendiensten verlicht met regenboogkleuren. Wat dienen we hier van te vinden?

Allereerst is het beangstigend om te zien hoe snel ‘the powers that be’ nieuwe sociale bewegingen inkapselen. We zagen in 2013 al hoe Greenpeace werd ingezet om een internationale rel te veroorzaken met Rusland door te protesteren tegen de oliewinning in het Arctisch gebied. Een dergelijke actie zal nooit plaatsvinden in de Perzische Golf, een regio waar veel olie wordt gewonnen maar die kampt met enorme milieuproblemen. Hetzelfde geldt voor ‘homo-rechten’ – Rusland wordt op de korrel genomen, maar er zal nooit actie worden ondernomen tegen Saudi-Arabië waar de doodstraf staat op homosexualiteit.

Intussen is in Amerika homosexualiteit ‘mainstream’ geworden. De meest opmerkelijke reactie op de bovengenoemde gerechtelijke uitspraak was de synchrone reactie van alle sociale media (zie plaatje hieronder). Het maakt allemaal deel uit van de commercialisering van de homo-beweging, waar we al eerder een stuk aan wijdden. Homo-netwerken kunnen goed zijn voor je professionele loopbaan bij grote bedrijven en zodoende worden homo-koppels ook een gewilde consumentengroep – double income, no kids! Grote bedrijven gebruiken de Gay Pride vaak als middel voor gratis reclame.

10559910_870256369709731_7225749368177036736_n

Net als de milieubeweging is de homobeweging helemaal ingekapseld door staat en kapitaal. Daar waar het vroeger nog in zekere mate een tegencultuur was, is het nu mainstream geworden. Daar waar vroeger het huwelijk werd gezien als een uiting van burgerlijke sexuele onderdrukking, is het ‘homo-huwelijk’ nu een uiting van bevrijding en emancipatie. Dat laatste is een goed teken hoe gemakkelijk de homo-beweging zich heeft laten inpakken door de overheid, die feitelijk niets geeft om hen maar heerst door het zaaien van tweedracht. Het homo-huwelijk is een vergiftigd geschenk, want wat de overheid geeft, kan het ook weer afnemen.

De hele hype rond het homo-huwelijk in Amerika draait om één ding, namelijk de acceptatie van staat en kapitaal als brengers van geluk. En zelfs in deze hoedanigheid is er een cynische bijbedoeling, namelijk het testen hoe gemakkelijk mensen zijn te mobiliseren via sociale media. Vorig jaar kwam al naar buiten dat Facebook heimelijk gebruikers voedde met information via news feeds om te zien hoe zij daar op reageerden. Zodoende worden Facebook en andere sociale media gebruikt door staat en kapitaal om jou voor hun karretje te spannen. Uiteindelijk draait het allemaal om manipulatie van de massa.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.