Asielindustrie is nep: Julian Assange asiel geweigerd

jul 3, 2015 by

Asielindustrie is nep: Julian Assange asiel geweigerd

Met tienduizenden komen Afrikanen de Middellandse Zee over, zonder papieren en vrijwel zonder geld. Volgens de mainstream media komen deze mensen politiek asiel aanvragen. Zonder identiteitspapieren is het echter moeilijk vast te stellen of iemand daadwerkelijk is wie hij zegt te zijn en daadwerkelijk uit de plaats komt waar hij zegt te hebben gewoond.

Aan de andere kant heb je een wereldberoemd individu, Julian Assange, die daadwerkelijk politiek wordt vervolgd en wel door één van de machtigste landen ter wereld – Amerika. Assange heeft sinds 2012 asiel in de ambassade van Ecuador in Londen. De ambassade wordt echter 24 uur per dag belegerd door een cordon Britse politieagenten. Hoe concreet wil je politieke vervolging nog hebben? Assange is al die drie jaar niet meer uit de ambassade geweest en woont daar noodgedwongen permanent.

Vandaag heeft Assange in een open brief aan de Franse president in de Franse krant Le Monde formeel asiel aangevraagd in Frankrijk. Je zou denken dat deze zaak uitgebreid en zorgvuldig zal worden bekeken. Asielprocedures kunnen soms wel maanden duren. Dat was buiten de waard gerekend: nog dezelfde dag krijgt Assange te horen dat zijn aanvraag niet in behandeling wordt genomen omdat er geen ‘onmiddellijk gevaar’ is en onder verdenking staat in een Europees land.

Doorgaans wordt politiek asiel in het geval van criminele antecedenten alleen geweigerd bij oorlogsmisdaden. Tot op heden kregen echter duizenden mensen krijgen jaarlijks asiel, niet zelden oorlogsmisdadigers en regelrechte zware criminelen. Het is typisch dat wordt toegestaan dat illegale migranten massaal de asielprocedure misbruiken om de vruchten te kunnen plukken van de sociale voorzieningen, maar dat echte vervolgde politieke vluchtelingen geen asiel krijgen. De hele asielindustrie is gewoon een geldcaroussel voor en dient er voor om advocaten aan het werk te houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.