Griekenland is de melkkoe van de banksters

jun 24, 2015 by

Griekenland is de melkkoe van de banksters

Griekenland wordt in de media weggezet als een land van fraudeurs en luilakken. Ze zouden geen belasting willen betalen en dezelfde werkmentaliteit hebben als de andere Mediterrane landen. Dit is echter niet hoe Griekenland financieel zwaar in de problemen geraakte. Daarvoor dienen we terug te gaan naar de wijze waarop Griekenland de Euro wordt ingerommeld.

In 2001 werd de Euro ingevoerd in Griekenland. Hiermee trad Griekenland toe tot de Europese muntunie, waardoor het een volwaardig lid werd van de EU. Later werd duidelijk dat de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs (de grootste sponsor van zowel de Democratische als de Republikeinse presidentskandidaten) Griekenland de Euro in had gerommeld. Ze hebben niet alleen de Griekse regering geholpen de zaken mooier weer te geven dan ze eigenlijk zijn.

Goldman Sachs blijft echter verdienen aan Griekenland door op de grexit te speculeren. Bovendien heeft Griekenland geld geleend van de banken. Alle reddingspakketen die sindsdien zijn uitgekookt door de EU zijn dan ook niet bedoeld voor de Grieken, of zelfs maar de Griekse regering, maar voor de banken. Zij krijgen garanties op de rente van het geleende geld. Zodoende gaat het geld van de Europese belastingbetaler voorbij aan de modale Griek en rechtsstreeks in de zakken van de banksters.

Nu hoor ik u zeggen – Goldman Sachs zit toch in Amerika? Dat kan toch geen kwaad? Dat is buiten de waard gerekend. Zo was Mario Draghi van 2002 tot 2005 vic-president van Goldman Sachs in Europa, nu is hij de president van de Europese Centrale Bank. Zo zien we in Europa, evenals in Amerika, een toenemende verwevenheid tussen banksters en de politieke macht. Een andere Goldman Sachs-bankier, Mario Monti, was tussen 2011 en 2013 premier van Italië.

De Griekse schuldenberg zal een bodemloze put blijken waar voortdurend geld in wordt gestort om de grote banken te behagen, niet de Griekse burger of overheid. Het werkt echter ook de andere kant op: een schuld van 100 Euro is jouw zorg, een schuld van 100.000 is een zorg voor de bank. Daarom verschijnen er ook berichten dat de Franse en Duitse banken Europees geld nodig hebben om het effect van een Griekse default af te wenden. Zodoende zien we ook de kracht van de Griekse positie.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.