Bilderberg en het post-politieke tijdperk‏

jun 12, 2015 by

Bilderberg en het post-politieke tijdperk‏

De jaarlijkse Bilderberg-conferentie is weer van start dit jaar. Vanaf 1955 vergadert dit in geheimzinnigheid gehulde genootschap in een afgelegen plek in de wereld, ditmaal in Tirol. Wat opvalt is de mengeling van politici, zakenlieden en wetenschappers. Niet alleen deze mengeling valt op – ook op het politieke vlak is er een mengeling van links en rechts. Welke politieke betekenis heeft Bilderberg eigenlijk?

Bilderberg is voornamelijk een Transatlantisch genootschap, dat zaken over politiek en economie vrijelijk onder elkaar bespreekt. Het is niet duidelijk in hoeverre er beslissingen worden genomen binnen dit genootschap en dat is nu juist het probleem. Bovendien wordt er door de mainstream-media nauwelijks bericht over deze bijeenkomst van invloedrijke personen. Is het niet de taak van ‘kwaliteitsmedia’ om een kritische waakhond te zijn?

De omerta rond Bilderberg staat haaks op de wijze waarop de zaken in een democratie dienen te worden geregeld: een open debat en een transparante besluitvorming. Sinds de Tweede Wereldoorlog is de politiek steeds meer een zaak geworden van elites die alles in exclusieve clubs en conferenties (zoals de Bilderberg-conferentie) buiten het zicht van de media en zonder de controle van het parlement voorkoken. Waarom geheimhouding als er niets te verbergen is?

Bilderberg staat symbool voor de transnationale kliek van adel, kapitaal en beleidsmakers die geen binding hebben met burgers of enig vaderland, maar slechts hun eigen belangen als de machtigen der aarde. Zij vertegenwoordigen het huidige post-politieke tijdperk, waarin besluiten niet meer worden genomen in het Parlement, maar juist buiten het maatschappelijke debat en de publieke controle om. Het is geen politiek, maar juist gespeend van politiek.

Met hun geheimhouding en afscherming spelen de Bilderbergers een kwalijke rol bij de onttakeling van de democratie als besluitvormingsproces: zij hebben een mening, maar onttrekken zich aan het maatschappelijk debat. Zij hebben macht, maar laten zich niet controleren door een publieke controle. We moeten maar raden wat zij denken en hoe zij hun macht zullen gebruiken. Zij verklaren de democratie dood door haar te negeren en eigen geheime instituties te creëren.

Hier meer over de Bilderbergers:

2 Comments

 1. jos van veen

  ik persoonlijk denk dat Bildererg minder gevaralijk is dan de EU en EC + commissies

  uitlopers daarvan vind je nu ook in deeiegen politiek: deagogische achterkamertjes van “constructieve”(?????) partijen, dwz de NSBérs die het kwade bewindf voor eiegen voordeel wil steunen..

  Bevolkingen en bevolking worden l kapaotgemanipuleerd en misleid en afgeleid met bizarre discussies waar echt niemand wat vor koopt

  Het ballonnetje is bijv. los over belasting verlagingen..prachtig, 5 miljard te verdelen (en defensie staat onder water?? hoe kun je dan 5 miljard verdelen..) maar echt verdelen is het niet.

  Je krijgt er wat bij..(Aha,,huis kopen, kan net met dat extra’s)

  Had je gedacht..de BTW gaat omhoog van 6% naar 21 % ,dus dat huis gaat je 15% meer kosten..Goed geregeld ….kassa…Blut..

  De rechterhand geeft maar de linker graait het meteen weer weg..

  BTW…
  Ik heb me altijd afgevraagd WELKE WAARDE ER NU EIGENLIJK WORDT TOEGEVOEGD DAT EEN EXTRA BELASTiNG VRAAGT OF RECHTVAARDIGT

  -wordt het product beter,meer kwaliteit/duurzamer…..NEE
  -producten zijn doorgaans al hartstikke duur dus waarom toevoeging? Onbekend
  -is er een spirituele.kunstzinnige./moerele niet atstbare waardevermeerdering?…NEE

  Da is er maar 1 conclusie: het is botweg ROOF..uitzinnige roof die volgt op ene illusie die je krijgt voorgeschoteld maar uiteindelijk veel meer gaat kosten dan dat rotbeetje wat je terug krijgt.

  We worden dus weer belazerd door de eurofiel neoliberalen

  Het zou m.i. veel beter zijn om alle BTW af te schaffen en niks terug te krijgen van dit manipulerende kabinet.
  Dat levert ons veel meer op dan deze smeerlapperij.Boven dien levert dat een geweldige boost aan de economie.

  De bouwsector zal ene gat in de lucht springen, want die wordt met dit maffe voorstel en Kampse mentaliteit meteen gewurgd!

 2. Eugene

  Op de vraag of deze bijeenkomsten leidden/leiden tot politieke beslissingen in het verlengde van deze bijeenkomsten is voor mij duidelijk. Alle politici die uitblinken in afbraakbeleid richting de medeburger, werden/worden uitgenodigd voor deze bijeenkomsten. Vooral na hun bezoek zijn hun destructieve vermogens feitelijk aantoonbaar en onmiskenbaar. Bos balkenende rutte slalom pechtold schippers zalm kok .., alle salonsocialistische en vals-libertarische pvda cda vvd d66 prominenten waren op een punt of meerdere malen aanwezig. Dit is toch geen toeval meer. En allemaal verzonnen is dit ook niet. En zeg nou zelf, je zult wel gek zijn om van deze bijeenkomsten geen gebruik te maken om ondoorzichtige politieke agendas nog beter te kunnen doorduwen. Ten koste van de burger. Ja ten koste van.. Anders was het allemaal toch niet zo geheimzinnig, en zaten zij openlijk bij tafeljournalisten in tv-programmas hun slimme ideeën tot in den treure te verkondigen. Gezien de non-fitieve geschiedenis, is dit meer meer dan aannnemelijk.

  Over het aanwezig zijn van zowel links als rechts is ook voor mij duidelijk waarom. Alleen salonsocialisten (zogenaamd links), nep-christenen en vals-libertariers (zogenaamd libertarier) zijn aanwezig. De stemmentrekkers. Maar en échte stem krijgt de burger niet. Partij voor de dieren of SP. willen zij daar niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.