Aanslag op bouwvakkers door PvdA/VVD

jun 18, 2015 by

Aanslag op bouwvakkers door PvdA/VVD

Na de toevloed van goedkope Oost-Europese schilders, stukadoors en metselaars worden Nederlandse bouwvakkers steeds verder in het nauw gedreven door de kabinetsplannen voor belastinghervorming. Alhoewel de VVD zegt voor ondernemerschap te zijn en de PvdA voor de lagere inkomens staan deze partijen aan de wieg van dit stelsel dat de Nederlandse bouwvakker definitief werkloos maakt.

Sinds het begin van de financiële crisis van 2008 verkeert de Nederlandse bouwvak in zwaar weer – er worden nauwelijks nog huizen gebouwd en werk is schaars. Bouwvakkers werden ontslagen en bouwbedrijven werden ontbonden met als gevolg dat veel bouwvakkers aan de slag zijn gegaan als zelfstandigen of ZZP-er. Dat laatste is funest gebleken aangezien de lonen lager zijn en de sociale voorzieningen duurder. Veel bouwvakkers bouwen bovendien geen pensioen op.

Nu dreigt het kabinet het BTW-tarief voor verbouwingen per 1 Juli op te hogen van 6% naar maar liefst 21% – dat is meer dan een verdrievoudiging van het BTW-tarief. Veel aannemers en ZZP-ers zullen hierdoor minder werk hebben. De kabinetsplannen voor het nieuwe belastingstelsel wil over de hele lengte van het zelfstandige ondernemerschap, zoals kappers bijvoorbeeld, het BTW-tarief te verhogen van 6 naar 21 procent.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.