Vreemdelingenhaat is een groot probleem‏

mei 8, 2015 by

Het ‘Comité van Waakzaamheid’ roept het Nederlandse volk op om zich tegen elke vorm van racisme, fascisme en vreemdelingenhaat te verzetten. De Vrije Tribune onderschrijft deze oproep van harte. Er is de afgelopen decennia een sluipende ontwikkeling gaande, waarin racisme, fascisme en vreemdelingenhaat onze samenleving insijpelt. Hieronder enkele voorbeelden.

1.       Grijze wolven

Met de komst van vreemdelingen heeft ook het fascisme haar herintrede gedaan in de Nederlandse samenleving. De Turkse Grijze Wolven zijn een extreem-nationalistische beweging, die in 1995 statutair in Nederland zijn vertegenwoordigd door de zogenoemde Turkse Federatie Nederland. Deze federatie is gevestigd in Amsterdam en kan gewoon ongestoord bijeenkomsten beleggen om haar fascistische boodschap te verspreiden. Ook andere ultra-nationalistische groeperingen zoals de Koerdische PKK kunnen hier ongestoord hun gang gaan en subsidies vangen onder de vlag van ‘culture vereniging’. Linksom of rechtsom, beide groeperingen vervlechten zich met de criminaliteit wat hun gewelddadige fascistische karakter versterkt.

2.       Marokkaans racisme

Je bent een negerhoer.” Dat kreeg een Marokkaanse vrouw in 2012 te horen toen ze met haar Surinaamse vriend in het centrum van Amsterdam liep. Vervolgens werd de zwangere vrouw fysiek zo zwaar mishandeld dat ze een miskraam kreeg. Marokkanen staan weliswaar laag op de maatschappelijke ladder, maar dat verhindert hen niet om andere etnische groepen te discrimineren. Migranten uit Sub-Sahara Afrika worden in Marokko zeer slecht behandeld, variërend van afpersing tot regelrechte (seks)slavernij. Deze vorm van racisme heeft rechtstreekse wortels in het Noord-Afrikaanse slavernijverleden. Marokkanen worden dan ook door ons aangeraden om dit jaar ook in het Amsterdamse Oosterpark boete te doen voor hun slavernijverleden, niet alleen voor de slavenhandel met Sub-Sahara Afrika, maar ook de gevangenneming en handel in Nederlandse slaven.

3.       Wit privilege

Toen Suriname onafhankelijk werd, was Nederland zeer royaal: Suriname mocht nog jarenlang genieten van ontwikkelingshulp en Surinamers mochten kiezen in welk land zij zouden willen wonen. De helft van de Surinaamse bevolking zakte prompt af naar het koude kikkerland. Ondanks dit royale gebaar en de wijze waarop ook Antillianen zich vrij toegang kunnen verschaffen tot Nederland is de dankbaarheid ver te zoeken. Een groeiende groep van deze migranten begint zich af te zetten tegen de Nederlandse cultuur door het Sinterklaasfeest te betichten van racisme. De haat van vreemdelingen tegenover Nederlanders is een probleem met name als deze wordt ondersteund door een racistisch vooroordeel als ‘wit privilege’, dat wil zeggen een vermeende voorsprong op basis van huidskleur (sic!).

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.