Extremistische voorhoede van het kapitaal

mei 28, 2015 by

Extremistische voorhoede van het kapitaal

In Duitsland is deze week een van de partijwoordvoerders van de politiek partij Alternative für Deutschland aangevallen na een bijeenkomen van het partijbestuur. Daders worden volgens de persorganen gezocht in de links-extremistische hoek, vanwege de taal die het slachtoffer tijdens de aanval naar het hoofd kreeg gegooid. Maar vraag is of de duiding extreemlinks wel een terechte is. Immers wanneer men de berichten leest van de activisten tegen deze partij, dat lijkt het eerder te gaan om verdediging van de globalisering en het kapitaal, dan linkse politieke opvattingen.

Het lijkt ook niet zomaar dat deze persoon van de partij wordt aangevallen. Een familievrouw met een indrukwekkende CV en stevige opvattingen, lijkt Frauke Petry een serieuze kandidaat voor een rol in de Duitse politiek. Daarbij is de partij AFD gekend kritisch op de NAVO onderwerping van Duitsland, de verspreiding van het Engels en de massale toestroom van immigranten op dictaat van EU en het bedrijfsleven. De partij heeft hierbij ook ‘plotseling’ te maken met een splitsing van ideeën, waarschijnlijk van buitenaf geïnstigeerd, waardoor de partij zomaar uit elkaar kan vallen.

Wanneer men websites leest van de anti-AFD activisten komt een begrip als ‘weltoffenheit’ naar voren, dus alle grenzen wegtrekken voor de globalisering. Zelfs in de geknipte en gemankeerde citaten van Petry is niets te vinden aan opvattingen die wijzen op een positieve houding t.o.v. het kapitalisme of uitbuiting van andere mensen. Het respect voor het Duits als taal dat de partij in Europa wil terugzien, getuigd van een erkenning van de moedertaal van de Duitse arbeiders die onder een redelijk uurloon moeten werken, om Griekse banken te kunnen onderhouden.

Het is dan ook niet raar de AFD, maar ook de PEGIDA beweging vooral veel volgers krijgen in het oosten van Duitsland. Waar oudere arbeiders ook nog jaren hebben gekend waar wel redelijke lonen werden betaald, voordat de muur viel en ook het oosten van Duitsland kapitalistisch werd. En waar men ook goed doorheeft dat er ook andere politieke systemen zijn en die ook kunnen verdwijnen wanneer mensen zich hiertegen mobiliseren.

Niet toevallig lijkt dan ook dat juist deze Frauke Petry, die zich kritisch heeft uitgelaten over de sancties naar Rusland, juist ook in de eigen partij wordt aangevallen door pro-Atlantische krachten. Voor het oog lijkt de druk van links en rechts te komen, maar dat is juist de kracht van het kapitalisme dat het een linker en rechterwang heeft en mensen daarbij zelfs zover kan krijgen om geweld te gebruiken. Vladimir Lenin zou deze ‘extreemlinkse activisten’ nuttige idioten noemen.

1 Comment

  1. hervorragend geschrieben ! Genau das was vom ‘Freien Tribuene’ erwarten soll.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.