Europa begrijpt niets van mensensmokkel

mei 14, 2015 by

Europa begrijpt niets van mensensmokkel

Europa gaat de ‘bootvluchtelingen’ (lees: illegale migranten) opvangen en over heel Europa uitsmeren met een verdeelsleutel. De mensensmokkelaars zouden dan vervolgens keihard worden aangepakt. Dit is een typisch Europees compromis dat breed wordt gedragen, maar niets oplost.

Stel je voor dat de EU de illegale drugshandel in de Middellandse Zee wilt aanpakken. Gaat men dan ook ronddobberende drugs uit de zee vissen en in Europa opslaan, zodat het vervolgens door  drugssmokkelaars kan worden gestolen uit de opslagplaatsen? Dat is feitelijk wat de EU doet met de illegale bootmigranten – zij worden opgevangen in Europa, waarna zij vaak in de illegaliteit belandden om vervolgens het zoveelste generaal pardon af te wachten.

Drugshandel is net als mensenhandel – zolang de lading zijn bestemming bereikt is het profijtelijk en gaat men door. Als de lading de bestemming niet meer bereikt, is er geen omzet en lopen de kosten navenant op. Ook zullen er minder mensen bereid zijn om geld te betalen voor de oversteek, want als de kans dat je aankomt nul is, dan is de kans dat je kunt blijven eveneens nul. Nu gaat men dweilen met de kraan open. De illegalen blijven komen, want zij worden toch opgevangen.

Ook is het onduidelijk hoe de mensensmokkelaars worden aangepakt. Zij laten zich met dit geplande EU-beleid steeds minder zien – zij dumpen hun lading op volle zee in de wetenschap dat de migranten toch worden opgepikt en binnen de EU aan land worden gezet. Gaat de EU nu raids uitvoeren op de Libische kust waar het krioelt van de zwaarbewapende jihadisten? Hoe ga je vervolgens die mensen vinden? Op grond waarvan ga je die mensen berechten? Onbeantwoorde vragen.

Het EU-beleid is gewoon te belachelijk voor woorden. Het speelt de mensensmokkelaars en de malafide immigranten volledig in de kaart. Ja, malafide immigranten, want de ISIS heeft aangekondigd agenten naar Europa te sturen onder de dekmantel van vluchteling. Gaat men deze mensen opvangen in de EU om ze vervolgens in de illegaliteit te laten belanden? Net als elke liefdadigheid is de beste beleid het strengste beleid: opvangen buiten de EU en daar het kaf van het koren laten scheiden.

 

 

 

1 Comment

  1. Stijn

    Het is van de zotte dat Italie immigranten illegaal hun land binnen laat komen. Vervolgens gaat de EU ook nog dicteren dat andere landen ze moeten opnemen.
    Heel veel onverantwoordelijker en bezopen kan het mijn inziens haast niet worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.