Gladio 2.0 in Oekraine

apr 27, 2015 by

Gladio 2.0 in Oekraine

Na de Tweede Wereldoorlog werd er in West-Europa door de Amerikanen een geheim netwerk opgezet van agenten om een communistische staatsgreep of invasie te kunnen saboteren. Deze netwerken waren zo geheim dat ze pas decennia nadien aan het licht kwamen, in het bijzonder Italië waar de lokale operatie de codenaam ‘Gladio’ droeg.

Met de Gladio-affaire begaven inlichtendiensten zich op het hellende vlak van geweld in de politiek. De bewapening van paramilitaire groeperingen en het uitoefenen van terreur om een politieke tegenstander te intimideren zijn dubieuze methoden in een parlementaire democratie. Wie bepaalt immers welke politieke groepering wel of niet deugt?

Gladio opereerde met een mix van terreur en aanslagen. Zo werden er in 1977 een aantal arbeidsrechtadvocaten omgelegd in Spanje. Verder werden er allerlei schietpartijen en aanslagen toegeschreven aan Gladio, die er voor moesten zorgen dat er een klimaat van angst ontstond, zodat er meer stringente politiemaatregelen konden worden ingesteld.

De Gladio-methoden zijn allerminst verleden tijd, zoals blijkt uit de situatie in Oekraine. De Belgische blogger Willy van Damme komt met een hele waslijst aan politici die de afgelopen tijd op dubieuze wijze om het leven zijn gekomen. Onlangs kwam daar nog eens een ‘pro-Russische journalist‘ bij. Er is sprake van een waar patroon, waarin opposanten van het Kiev-regime uit de weg worden geruimd.

Onlangs kwam aan het licht dat er een Oekrainse website (‘vijanden van de staat‘) bestaat waarop systeem-opposanten met foto, naam, toenaam en adres worden genoemd. Uiteraard is dit geen opdracht voor moord, maar het was wel opmerkelijk dat deze vermeende vijanden een ‘bezoekje’ kregen van rechts-extreme groeperingen. Volgens de zender RT zit de NAVO achter de website.

Hiermee heeft het hele Oekraine-verhaal er wel weer een sinister hoofdstuk bijgekregen. Na de sluipschutters op Maidan, de knokploegen van de Rechtse Sektor en de paramilitaire eenheden van het Oekrainse Ministerie van Binnenlandse Zaken is er dan nu een moordcampagne aan de gang tegen politieke opposanten. Is dit het nieuwe democratische Oekraine??

Dit is wat ons betreft oude NAVO-wijn in nieuwe NAVO-zakken.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.