Kat en muis rond de BUK‏

mrt 31, 2015 by

Kat en muis rond de BUK‏

Op 30 juni toonden de rebellen trots hun buitgemaakte BUK met een foto-reportage (zie hier bericht van persbureau TASS). De batterij, bestaande uit verschillende voertuigen, was buitgemaakt in Donetsk en wat opvalt zijn de raketten met de rode neus. In welke staat de batterij verkeerde en wat er sindsdien met de installatie is gebeurd is niet bekend. Los van het feit dat er meerdere scenario’s zijn over de oorzaak van de ramp MH17, is het opmerkelijk hoe verschillend de versies zijn over het BUK-scenario. Het lijkt wel een kat en muis spel.

De Amerikanen waren er snel bij om de Russen te beschuldigen, ondanks de wetenschap van de buitgemaakte BUK. Op 18 juli, een dag na de ramp, vertelde de Amerikaanse ambassadeur bij de VN dat MH17 was neergeschoten met ‘Russische hulp’. Op 19 juli werd er vanuit Amerikaanse inlichtingendiensten gesproken over ‘missile launchers supplied by Russia’. Op 22 juli kwam de anti-climax met de verklaring dat er ‘no direct link was between Russia and downing of MH17’. Was het dan toch de buitgemaakte BUK? Volgens Amerika was het waarschijnlijk een fout van de rebellen.

De meest agressieve beschuldigingen kwamen vanuit de Oekraïne en Engeland. De Oekraïners wezen vanaf de eerste dag naar de Russen, maar zij hadden zelf ook BUK luchtafweerbatterijen in de regio. . In dit bericht is duidelijk te zien op een foto dat BUK’s werden verplaatst richting Donetsk na de val van Slavyansk op 4/5 juli. Desondanks spitst het Engelse onderzoeksbureau Bellingcat zich louter toe op het scenario van een Russische BUK. Vanaf het eerste bericht op 22 juli heeft Bellingcat alleen het scenario van een BUK uit Rusland bestudeerd. Dat is vreemd want Oekraïne had niet alleen een BUK verloren, maar bleven zij BUK inzetten.

Het verhaal van Oekraine en Bellingcat kwam in oktober 2014 op losse schroeven te staan. De Duitse inlichtingendienst BND kwam op 19 oktober 2014 tot de conclusie dat de separatisten MH17 met behulp van de BUK, BUK eerder was buitgemaakt op het Oekraïense leger, hadden neergeschoten. Opmerkelijk genoeg kwam het Oekraïense Ministerie van Defensie direct met een verklaring waarin het ontkende dat MH17 is neergeschoten met een buitgemaakte BUK. Het is niet bekend hoe de Oekraïners dat konden weten, maar ook Bellingcat deed helemaal niets met deze bewering van de BND.

Het meest vreemde element van de Bellingcat/Oekraïne these van de Russische BUK is de vermeende locatie van de BUK op het moment van de ramp – tussen Torez en Snizhne. Volgens Bellingcat zou de BUK vanuit Lugansk naar Donetsk zijn vervoerd, wat logisch klinkt want Donetsk was een belangrijke stad van militair belang dat beschermd diende te worden tegen luchtaanvallen. Maar hierboven zagen we dat er al een buitgemaakte BUK was, dus vanwaar de nieuwe Rusissche BUK?

Vervolgens zou de BUK echter midden op het platteland zonder enig militair doel in de omgeving zijn geparkeerd in een dorpje, niet ver van de Russisch-Oekraïense grens. Welk Oekraïens vliegtuig zou zich daar naartoe bewegen en voor welk doel? Dat maakt het verhaal des te vreemder: een vliegtuig dat op grote hoogte met een stabiele snelheid richting een gebied vliegt zonder militair doelen en dat ook geen aanstalten maakt om aan te vallen is niet een vanzelfsprekend doelwit voor de rebellen.

Het hele onderzoek naar MH17 stinkt. Vorige week is er een vliegtuig neergestort in de Franse Alpen en binnen enkele dagen weten we bijna precies de aanleiding en zijn de zwarte dozen binnen een tijdsbestek van dagen uitgelezen. Bij MH17 duurde dat weken en wel onder de grootste geheimhouding. Bovendien wordt er pas nu -9 maanden later- een oproep gedaan voor getuigen om zich te melden. Zullen we ooit nog de waarheid te weten komen.

 

3 Comments

 1. Wat hete gij in vredesnaam in de URL zitte? %E2%80%8F
  Da staat toch niet netjes man!

 2. Richard Groen

  Het is spel. De waarheid doet er voor de NATO niet toe. Kennis van de geschiedenis, en het manifest van de NATO, laten er geen twijfel over bestaan. Er is altijd een reden te bedenken om de mensen in een enorm gevaar te doen geloven en hun belastinggeld naar de NATO te sturen.

  De NATO herhaalt met succes de oude truc, keer op keer. De illegale verwoesting van Irak, de illegale verwoesting van Libie, Afghanistan, Syrië, Sudan, Darfur, Somalie, Joego-Slavie, Gaza, Ukraine, en nu dan is Jemen aan de beurt.

  Democratie, Humanitaire interventie, failed state, dictator – zo maar een paar labels die met succes worden gebruikt om ons belastinggeld naar de bankiers en hun oorlogsapparaat te sluizen.

  The Downing Street Memo – fabriceren van ‘bewijzen’ om oorlogen te rechtvaardigen; NATO doctrine R2P
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/discussion/2005/06/14/DI2005061401261.html

  In de propaganda is omkeren van de feiten, 100% liegen, de enige waarheid – die wordt toegelaten.
  Dat zagen we bij de vele Trojaanse Paarden. Brandstichting van de Rijksdag, Golf van Tonkin – fabel, Kuweit-couveuse-fabel, Kony-fabel, Ebola-fabel, 9/11-fabel.
  De schuld steevast leggen bij de slachtoffers van de NATO-terreur.
  http://spookterror.blogspot.nl/2010/08/america-blames-victims.html

  The Man Who Sold the Iraq War John Rendon, Bush’s General in the Propaganda War:
  http://www.democracynow.org/2005/11/21/the_man_who_sold_the_iraq
  http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/incubatorlie.html

  Dit nieuws is ook interessant; de nieuwe president van de Amerikaanse Unie?:
  Hillary Clinton Mocks Putin, Gladly Accepts $500K in Jewels from Head-Chopping Saudi Dictator
  http://russia-insider.com/en/2015/01/24/2722

  President Truman, bevestigde NATO onderworpenheid aan de VN, in April 12, 1949, voor de Senaat:
  “De 12 landen … VN verdrag, en onderwerpen zich aan maatregelen die de Veiligheids Raad besluit te nemen ….” (9)
  In a 1960 speech and pamphlet
  “The Goal is Government of All the World,”

  Goed de angst erin houden, levert geen windeieren op.
  CDA Woordvoerder had naar verluid zeer hechte banden met het berucht PR-bedrijf Kill & Knowlton; hetgeen idd. succes had, hij het land zover ons belastinggeld naar de JSF te gooien.

  Het was al zo merkwaardig, daar binnen dat zgn. Gristelijke machtsbolwerk. De Hoop aan Scherven, de hoogst NATO-baas. PVVDcdA zitten er diep, diep in.
  Al moeten ze zelf het ‘bewijs’-materiaal op de plaats delict neerleggen en als die speld in die hooiberg cq. ‘de onderste steen’ met veel mediaspectakel presenteren ….
  Let maar op.

  http://www.takeoverworld.info/pretexts.html#griffin
  Zet het maar eens op een rijtje. Het patroon wordt duidelijk dat de NATO meer en meer, zeg maar stelselmatig, zich richt op afslachten dan wel ‘soft killing’ van burgers.

  Het saboteren dan wel vergiftigen van de drinkwatervoorziening is verslagen en gedocumenteerd in Liberia, Irak, Gaza, Ukraine, Libie
  Embargo’s op eerste levensbehoeften, o.a. medicijnen, medische benodigdheden in de meeste van deze landen, Griekenland, Iran ook.

  De NAVO staat te popelen los te gaan op de burgers in de Donbass en Novorossya:
  http://guests.blogactiv.eu/2015/03/20/soldiers-in-soft-shoes-british-military-advisors-head-for-ukraine/
  http://www.counterpunch.org/2015/03/10/nato-lies-and-provocations/
  http://www.algemeiner.com/2014/06/24/ukraine-jewish-billionaires-batallion-sent-to-fight-pro-russian-militias/
  In de Ukraïne leest de NATO de les aan de EU. Volledige militaire onderwerping is aanstaande:
  Victoria Nuland – Fuck the EU (Deutsch):
  https://www.youtube.com/watch?v=fk6SvNzRDL8
  Ukraine Wahrheit, EU-Söldner auf Menschen Jagd in der Ukrainer 2014:

 3. Richard Groen

  oh, excuus. Daar maakte ik een typefoutje. Het bedrijf waar ‘overspel plegende’ Jack de Vries in de directie zat heet niet Kill & Knowlton.
  Dat moet zijn Hill & Knowlton.

  Dat bedrijf, dat zijn de goorste smeerlappen die er op de aardbol rondlopen, en die zitten ín de Gristelijke CDA …. :
  ter info nog iets over de ‘Kill’ Hill & Knowlton – een ware beerput:

  The U.S.-Ukraine Business Council’s 16-member Executive Committee is packed with U.S. agribusiness companies, including representatives from Monsanto, John Deere, DuPont Pioneer, Eli Lilly, and Cargill. [12]

  The Council’s twenty “senior Advisors” include James Greene (Former Head of NATO Liason Office Ukraine);
  Ariel Cohen (Senior Research Fellow for The Heritage Foundation);
  Leonid Kozachenko (President of the Ukrainian Agrarian Confederation);
  six former U.S. Ambassadors to Ukraine,
  and the former ambassador of Ukraine to the U.S., Oleh Shamshur.

  Shamshur is now a senior advisor to PBN Hill + Knowlton Strategies – a unit of PR giant Hill + Knowlton Strategies (H+K).
  H + K is a subsidiary of the gargantuan London-based WPP Group, which owns some dozen big PR firms, including Burson-Marsteller (a long-time Monsanto advisor).

  Hill + Knowlton Strategies
  On April 15, 2014 Toronto’s The Globe & Mail newspaper published an op-ed piece by H+K assistant consultant Olga Radchenko, [13] The piece railed against Russian President Vladimir Putin and “Mr. Putin’s PR machine” and stated that “Last month [March 2014 – a month after the coup], a group of Kiev-based PR professionals formed the Ukraine Crisis Media Centre, a voluntary operation aimed at helping to communicate Ukraine’s image and manage its messaging on the global stage.”

  The PBN Hill + Knowlton Strategies website states that the company’s CEO Myron Wasylyk is “a Board member of the U.S.-Ukraine Business Council,” and the company’s Managing Director/Ukraine, Oksana Monastyrska, “leads the firm’s work for Monsanto.”

  Monastyrska also formerly worked for the World Bank’s International Finance Corporation.

  According to the Oakland Institute, the terms of the World Bank/IMF loan to Ukraine have already led to “an increase in foreign investment, which is likely to result in further expansion of large-scale acquisitions of agricultural land by foreign companies and further corporatization of agriculture in the country.”[14]

  Meanwhile, Russia’s Prime Minister Dmitry Medvedev stated in April:
  “We don’t have a goal of developing GM products here or to import them.
  We can feed ourselves with normal, common, not genetically modified products.

  If the Americans like to eat such products, let them eat them. We don’t need to do that; we have enough space and opportunities to produce organic food.” [15]
  Hill + Knowlton, with its Kuwait “incubator babies atrocities” falsehood, was instrumental in getting the American public to back the first Gulf War on Iraq in the early 1990s.
  Now the company is involved in fomenting a Cold War 2 or worse, and on behalf of Monsanto – recently voted the “most evil” corporation on the planet.

  That’s something to recall in the midst of the extensive mainstream media demonizing of Putin.

  Joyce Nelson is an award-winning Canadian freelance writer/researcher and the author of five books, including Sultans of Sleaze: PR & the Media.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.