Anglo-Amerikaanse militarisering van oostelijk Europa

mrt 2, 2015 by

Anglo-Amerikaanse militarisering van oostelijk Europa

Deze week werd bekend dat Groot-Brittannië militaire adviseurs stuurt naar Oekraïne, het is de eerste keer dat het land hiertoe overgaat sinds de start van het conflict. De Britse President Cameron heeft verklaard dat men Oekraïense strijdkrachten wil gaan helpen. Dit is gebeurd op vraag van de regering in Oekraïne, maar men wil tevens een signaal afgeven aan Rusland dat men wil voorkomen dat de pro-Russische verzetstroepen nog meer steden inlijven.

Het was al bekend dat in Oekraïne zich al een hele tijd ook militairen uit de Verenigde Staten van Amerika bevinden. Daarbij komen er met regelmaat Amerikaanse adviseurs naar Oekraïne om troepen aldaar te trainen. Dan is er nog de ‘discussie’ of men Oekraïne ook niet moet bewapenen, vooral speelt dit nu in de V.S.A., maar ook andere landen hebben hier wel oren naar.

Maar het betreft niet alleen Oekraïne, ook een land als Polen heeft levendige samenwerking met de Amerikanen. Militaire oefeningen tussen beide legers, met een vaste aanwezigheid van eenheden en wellicht zelfs een militaire basis. Daarbij deed men in het verleden nog zijdelings zaken met de CIA, die op Poolse bodem een oud militair kampement mocht gebruiken om haar uitgebreide martelpraktijken uit het zich te houden van de rest van de wereld.

Inmiddels zijn de Amerikaanse tanks ook aangekomen in de Baltische Staten. Met het nodige spierballenvertoon hielden deze week de Amerikanen met de Esten in de grensstad Narwa een mars. Een symbolische actie gericht naar Rusland, wat blijkbaar al vaker is gebeurd. Het is dus gewoon een zoveelste provocatie richting Rusland.

Het land wordt omsingeld en uitgedaagd om hierop te reageren, met een mogelijkheid tot een totale oorlog. Toch is er ook hoop, zeker na de laatste ontmoeting in Minsk tussen Poetin, Merkel en Hollande. Met name Merkel dringt aan op wapenstilstand in Oekraïne en een blijvende dialoog met Rusland, i.p.v. sancties en dreigementen.

Related Posts

Share This

1 Comment

 1. >Richard Groen

  De aanval op Rusland is al ‘werk in uitvoering’ sinds de periode van Westerse puppet dronkaard Yeltsin. Die heeft de USSR gesloopt en in de schoot van de roofkapitalisten geworpen.

  Vanuit de Amerikaanse Ambassade in Kiev werd lang voor Maidan al de fascistische coup voorbereid. Project Techcamp.
  In militaire termen is dit een voorbeeld van asymmetrische oorlogsvoering – die ook in Nederland woedt (getuige het leugencircus rondom toedekken operatie MH17), de niet te stoppen lobby van uit de regering voor gmo’s en megastallen, de bankiersmafia maar laten begaan en zelfs subsidiëren blijven, globalisering in ’t algemeen).
  Het is het corrumperen van de regering, bankwezen, OM, Justitie, Media, Wetenschap, ngo’s.

  http://investmentwatchblog.com/proof-of-us-sponsored-coup-in-ukraine-ukrainian-politician-before-the-violent-demonstrations-on-maidan-us-embassy-in-kiev-ran-a-project-called-techcamp-to-train-activists-in-organizing-protests/
  Polish Death Squads Fighting in Ukraine. CIA Covert Operation:
  http://www.liveleak.com/view?i=823_1409760189
  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/westerse_soldaten_in_oekraine

  De geallieerde fascisten uit naam van het westen gaan coute-que-coute de doctrine van R2P ook op Rusland en de Russen loslaten – in navolging van Libie, Irak, Afghanistan, Sudan, Syrie, Mali, Nigeria.
  Doel is 1 Werelddictatuur, ONEWORLD, 1-socialistische Heilstaat.
  De Amerikaanse Unie en de EU worden samengevoegd. Vrijhandel is Orwelliaanse Nieuwspraak voor deze fascistische coup, TTIP. TTIP is het vehikel waarmee de globalisten in alle stilte de doelstellingen van het duivelse plan onder VN-vlag, ‘Agenda 21’, als hamerstuk in juli a.s. door de EC tot wet gaan verheffen.
  zie: http://www.jbs.org/issues-pages/stop-the-free-trade-agenda

  PVVDCDA – nog gestut door CU en SGP blijven deze fascistische coup voor vuur aanprijzen.
  Goed voor ‘de economie’, is wel goed voor kapitaal en de obsceen rijken – zelfmoord voor het MKB, ZZP-ers en de middenklasse in z’n algemeenheid.

  Gedwongen vaccinatie, giftige residuen in drinkwater, voedsel, kleding, bouwmaterialen, etc., gmo’s, fracking, Obamacare, internetcensuur, de politiestaat – niets waarmee enkele enorme winsten kunnen binnenharken zal nog geremd, gereguleerd, gestopt laat staan tegengehouden kunnen worden.

  Kortom, deze oorlog wordt op alle fronten al gevochten. In Polen m.n. is sinds de regering het land aanbood aan de NAVO voor de aanval op Rusland en de Ukraine het zelfmoordcijfer geexplodeerd.

  De sancties tegen Rusland zijn dan ook bedacht om de EU eveneens zwaar te schaden. Met de kannibalen van het IMF, Wereldbank, GS, Rating Agencies kan het plunderen van de EU nog worden verhevigd.
  An Introduction to Trading Away Your Freedom:
  https://www.youtube.com/watch?v=KLwlHu3QHAw
  http://journal-neo.org/2014/11/11/princeton-makes-it-official-usa-has-become-oligarchy-no-democracy/
  he Dark Age of Money Milton Friedman and the Rise of Monetary Fascism:
  http://www.democraticunderground.com/10021622813

  Lees hier hoe in Duitsland de blindheid voor de NAVO-propaganda niet zo totaal is als in onze voormalige souvereine staat:
  Een kort overzicht van de NAVO en media-leugens die zijn blootgelegd:
  http://www.counterpunch.org/2015/03/10/nato-lies-and-provocations/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.