EU-Rusland Boycot; ook al niet best voor de varkensboeren

feb 23, 2015 by

EU-Rusland Boycot; ook al niet best voor de varkensboeren

Wat speelt de Europese Unie toch overal een merkwaardige rol, zeker ook op het internationaal toneel. We boycotten Rusland vanwege de rol in de Oekraïne en zien er zelf op toe dat er daar chaos ontstaat. Dat werd logischerwijs een tweezijdige boycot, vooral van levensmiddelen, met daaronder dus grote omzetdalingen voor de Nederlandse fabrikanten. Onder de getroffen sectoren behoren de varkensboeren, ook zij mogen op de blaren zitten voor de roekeloze politiek van de EU.

Er werd deze week dan ook bekend dat de varkensboeren, steun krijgen van de EU om de dalende export op te vangen. Alleen de Fransen zijn al zo´n 500 miljoen aan omzet misgelopen door de boycot. Het is de bedoeling van de Europese Commissie om de prijs op te krikken, die flink is gedaald door het overschot dat op de markt is ontstaan. Het idee is om het vlees voor lange tijd op te slaan en zo dus uit de markt te halen.

De reacties in Nederland op de hulp vanuit de EU, bijvoorbeeld van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, zijn niet heel positief. Men vindt dat de regeling beter moet en dat voor de aangehaalde opslagondersteuning meer onderdelen van het varken moeten vallen. Een andere brancheorganisatie riep eerder al dat de boycot grote problemen ging opleveren, dat er zelfs boerenbedrijven zouden omvallen en luidden de alarmbel.

De organisaties komen met slappe voorstellen om, meer varkensvlees aan de eigen bevolking te slijten of dat de Nederlandse bewindslieden elders in de wereld eens wat aandacht moesten schenken aan ons heerlijke varkensvlees. Nergens bij alle belangenorganisaties wordt ook maar ergens kritiek geuit op het idiote beleid van Nederland en de EU richting Rusland, waardoor ook voor varkenshouders een goede klant en dus veel omzet wordt verloren.

Wellicht dat er achter de schermen kritiek klinkt en dat er wel degelijk woede is over deze politieke koers, maar voor het publiek blijft men stil. Of het moet een kleine bijzin zijn in een van de berichten, dat steun voor de sector in het open krijgen van de Russische markt bij het pakket moet horen.

1 Comment

  1. lolu

    laat die nep ondernemers maar omvallen, altijd maar het handje ophouden…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.