Debat: Botsing der ideeën

feb 28, 2015 by

Debat: Botsing der ideeën

Hoe het beste een maatschappij in te richten? Is er één mensheid of scheppen verschillende culturen een eigen versie van de mensheid? Zijn de geopolitieke conflicten van deze tijd tot op een zekere hoogte uitingen van wat de “botsing van beschavingen” is genoemd? Een intellectuele discussie tussen drie denkers vanuit Europa, Rusland en de Verenigde Staten van Amerika. Het televisiedebat The Agenda staat onder leiding van de Canadese journalist Steve Paikin.

Francis Fukuyama, Aleksandr Doegin en Ivan Krastev gaan in debat in een 90 minuten durend gesprek over democratie, liberalisme en de mensheid en wat er aan de hand is in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Bekijk dit prikkelende debat hieronder middels youtube.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.