Wat is er mis met Frankrijk?

jan 8, 2015 by

De moordpartij op de redactie van Charlie Hebdo komt voor veel niet-Fransen als een donderslag bij heldere hemel. Wie Frankrijk echter wat beter kent en de Franse media/cultuur volgt weet inmiddels dat er wel wat meer aan de hand is.

Afgelopen jaarwisseling werd in Nederland als vanouds uitbundig gevierd met vierwerk en mensen die elkaar op straat begroeten. In Parijs is een dergelijke sfeer ver te zoeken. Er is geen vuurwerk en er zijn geen mensen op straat. De veiligheidsdiensten zijn daarentegen in de hoogste staat van paraatheid. Op de Champs Elysees is dit niet anders. Veel politie en vooral veel groepen migrantenjongeren die trachten ruzie te zoeken met de oproerpolitie. Dat is zo sinds de grootschalige rellen in 2005. Vuurwerk is sindsdien verboden en Fransen vieren de jaarwisseling bij familie en vrienden thuis.

Sinds de rellen van 2005/2006 is het in het buitenland wel bekend geworden dat de buitenwijken (banlieues) erg onveilig zijn. In de Franse cultuur zijn al films in omloop die speculeren over de toekomst van de etnische ghetto’s, zoals Banlieue 13 (2004) van Luc Besson. In deze film is Parijs binnen de ringweg (perifirique) afgesloten als een soort van rijke gemeenschap van bobo’s. De etnische minderheden in de buitenwijken wonen gescheiden van elkaar en de straatbendes maken er de dienst uit. Het is een multi-criminele samenleving van elkaar bestrijdende etnische groepen.

Tegenwoordig zijn er meer dan 750 zogenaamde zones urbaines sensitives, dat wil zeggen kwetsbare stedelijke gebieden. Dat is een eufemisme voor wijken met hoofdzakelijk etnische minderheden, waarin de Franse overheid eigenlijk haar handen van heeft afgetrokken. Politie en brandweer laten zich nauwelijks zien. Er is nauwelijks controle op criminaliteit en bijstandsfraude. Criminele jeugdbendes domineren de straten met drugshandel en afpersing en dies meer. Buitenstaanders die er per ongeluk inrijden worden niet zelden beroofd van auto en goederen.

De vis stinkt echter ook aan de kop, of eigenlijk: vooral aan de kop. In centrum Parijs ziet alles er redelijk normaal uit, maar ongezien kopen de Golfstaten zoals Qatar en Bahrein alle grond op. Soms hoor je wel eens de repercussies van dergelijke aankopen en sponsoringen. In 2014 zou een theater van Napoleon III in Fontainebleau worden omgedoopt als gevolg van sponsoring uit Abu-Dhabi. Er gebeuren ook vreemde zaken, zoals een Franse vrouw die door haar Arabische echtgenote uit het raam werd gegooid in hartje Parijs. Dit haalde althans de pers.

Van oudsher is de relatie tussen Frankrijk en de Arabische wereld sowieso goed, maar het Arabische Golfkapitaal dat de halve hoofdstad opkoopt maakt de relatie wel heel bijzonder. Zo zal er vanuit de regering nooit een vertogen woord zal komen over hoe deze Golfstaten het terrorisme steunen en de radicale Islam in West-Europa. Zo staat er in het centrum van Parijs het enorme Institut du Monde Arabe, naast een imposante moskee. Als de Arabische sjeiks op een dag het kapitaal wegtrekken, dan zal Parijs een diepe val maken en dat weet men in het Elysee-paleis wel. Daarom liever geen Islam-kritiek.

Last but not least is er de vloek van het kolonialisme. Frankrijk had half Afrika in bezit en als gevolg daarvan is Frans nog de voertaal in een groot deel van Afrika. Afrikanen spreken vaak Frans als tweede taal en immigratie naar Frankrijk is dan ook een vanzelfsprekendheid. Frankrijk wordt zodoende overspoeld met migranten uit met name Noord-Afrika. Zolang het aantal migranten uit die regio niet opdroogt zal Frankrijk steeds meer gaan lijken op Noord-Afrika, inclusief het Islamitisch fundamentalisme. De islamisering van het Avondland is in Frankrijk in een vergevorderd stadium.

1 Comment

 1. Mario8282

  Wat is er mis met Frankrijk?
  Ze kunnen geen goede valse vlag maken. Deze affaire is zo nep als een paashaas.

  1.
  Per ongeluk achtergelaten ID kaart leidt naar verdachten aanslag Charlie Hebdo
  http://www.stopdebankiers.nl/per-ongeluk-achtergelaten-id-kaart-leidt-naar-verdachten-aanslag-charlie-hebdo/
  Ook op 11.9.2001 is op straat in NY een paspoort “gevonden” van een van de 9/11 “daders” – een duidelijk teken dat hier is dezelfde planner achter…

  2.
  de daders “wisten precies wie in welke kamer hoe laat vergadert”

  3.
  de daders “riepen de slachtoffers op naam”

  4.
  de gewonde politieman op de stoep noemt diegene die op hem schiet “chef” …

  5.
  https://www.youtube.com/watch?v=u2KkttkhFag
  En het is echt FAKE !!! Een Kalashnikov (kaliber 7,62 mm, penetreert 10 cm beton, dodelijk effect tot 3 km) geeft een forse terugslag, niets te merken in dit beeld. Ook springt er geen lege huls (geen rookpluim boven de trekker) aan de rechterkant van het wapen. De rookvorming is alleen vanaf de loop naar voren, terwijl een Kalashnikov tegelijk met het afwerpen van de lege huls ook een rookpluimpje loslaat vanaf de kogelkamer (boven de trekker richting rechts naar buiten) Men schiet hier met losse flodders, dat kan iedereen zien die met dit wapen geschoten heeft. Het geluid is anders best realistisch.

  THIS STINKS TO HIGH HEAVEN !!!

  en nog ff dit:
  “A new opinion poll in France shows 97 percent of voters are against President Francois Hollande’s candidacy in the next presidential election.”
  http://www.presstv.ir/detail/2014/05/30/364721/hollande-popularity-hits-record-low/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.