Na de bail-out komt nu de bail-in

jan 6, 2015 by

Na de bail-out komt nu de bail-in

Wat Dijselbloem in maart 2013 zei over ‘template’ was wel degelijk het begin van een nieuwe politiek, blijkt nu. Na de bail-out (banken in moeilijkheden worden gered door belastinggeld) komt nu de bail-in (deposito-houders moeten meebetalen aan bankmalaise). Hoe komt dit? Waarom zijn de media zo stil??

Waar ging de laatste G20 ook al weer over? Als je de media mag geloven dan draaide deze top om Poetin. Gastheer Abott zou Poetin wel eens even ‘shirtfronten’. Poetin zou de top eerder hebben verlaten omdat hij niet meer tegen de kritiek kon, etc. etc. Intussen werd achter gesloten deuren eigenlijk besloten over de toekomst van uw spaartegoeden.

De Financial Stability Board, een internationaal overlegorgaan, had een rapport opgesteld dat op de G20 werd gepresenteerd. In dat rapport wordt gesproken over de wijze waarop de financiële crisis van 2008 waarin banken omvielen kan worden voorkomen. Er wordt ook concreet gesproken over de mogelijkheden van de voornoemde bail-in – de mogelijkheid van banken om een beroep te doen op uw spaarrekening in geval van nood.

De bail-in is eigenlijk al een langer proces. In 2012 sprak de Wall Street Journal al over een bail-in om de noodlijdende Spaanse banken te helpen. Blijkens de website van het Britse Ministerie van Financiën zijn zij ook recentelijk begonnen om de bail-in op te tuigen door allerlei nieuwe wetten en maatregelen. In juni vorig jaar brak de Spaanse krant El Pais het nieuws dat de belasting op spaargeld er gaat komen om de banken te redden.

Nu is er weliswaar een gegarandeerd deposito, normaal tussen de 50.000 tot 100.000 Euro, maar we moeten in het geval van nood nooit iets uitsluiten. Het zal in de eerste plaats vooral de kleine ondernemers treffen, maar we mogen er ook vanuit gaan dat andere spaarpotjes niet onaangeroerd zullen blijven op den duur, zoals bijvoorbeeld het hypotheekpotje voor het afbetalen van je huis. Daarnaast kan de overheid ook belastingen opleggen op spaargeld, los van de depositogarantie.

Intussen lees je niets daarover in de mainstream media. Alleen via de alternatieve media, zoals het immer informatieve Corbett Report hoor je daar wat over:

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.