EU-gezinde oligarch wil oorlog in 2015

jan 18, 2015 by

EU-gezinde oligarch wil oorlog in 2015

In Europa wel te verstaan. Een opvallend artikel is verschenen aan het begin van dit jaar, van de hand van oligarch George Soros, die hier een aantal zaken naar boven doet komen, maar toch bovenal ruwe anti-Russische haat. Soros voorziet talloze gebeurtenissen van eigen interpretaties die passen binnen een gerichte campagne die de EU en de andere Europese landen moet opzetten tegen Rusland. Doel: een wisseling van het regime in Moskou.

Over de invloed van Soros kan men snel klaar zijn, die is als zeer noemenswaardig te omschrijven. Vlak nadat de Frans Timmermans (verkozen door niemand) bij de Europees Commissie aan te slag zou gaan, bezocht als een van de eerste George Soros om te praten over de rol en werking van de Europese Unie. En ook de grote nieuwsbladen in Nederland plaatsen met regelmaat zijn artikels, vertaald en wel.

In het bewuste artikel, maar ook in eerdere schrijfsels, roept Soros Europa op om meer te investeren in wapens en zijn grenzen actief te verdedigen, aldus een militaire confrontatie met Rusland op te zoeken. Hij grossiert met valse voorstellingen, zo wordt de gewelddadige putsch in Kiev, verkocht als een geweldloze en naschoolse verzetsactiviteit van jonge en idealistische mensen. Met als goedkeurende knipoog dat het mooi is dat mensen zichzelf willen opofferen voor hun land.

Rusland wordt helemaal veel toegeschreven, zoals een constante positie van agressie in het oosten van Europa. De EU zou daarom iedereen daar moeten bewapen – De EU leden zijn in oorlog – evenals de Oekraïne, waarvan het uiteenvallen volgens Soros een enorm verlies van de NAVO en de EU. Hij steekt ook nog maar eens de regering van het huidige Oekraïne in veer in de broek, ze zouden tegen corruptie en machtsmisbruik zijn, niets dus over de misdadige mensenrechtenschendingen in het oosten van het land.

Wat ook nog opvalt, is dat Soros wil dat er miljarden dollars in Oekraïne worden gestopt. 20 miljard direct, dat gaat dan komen van het IMF, maar de EU zou ook maar met dat zelfde bedrag op de proppen moeten komen. Over wie dat geld moet beheren en hoe het wordt besteed? Er zou van buitenaf een bankier worden aangetrokken om de Centrale Bank van Oekraïne te leiden en dat zou zomaar wel George Soros zelf kunnen zijn.

1 Comment

  1. Mario8282

    … sponsor o.a. van de VPRO en de Occupy farce.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.