PEGIDA bedreigd, maar door wie?

jan 20, 2015 by

Vanaf het allereerste begin is de Pegida door het hele spectrum van politieke partijen, mainstream media, vakbonden en kerken afgebrand. Er zijn verschillende methoden gebruikt om Pegida in de vernieling te draaien. Als eerste werd er uitermate negatief over bericht in de mainstream media. Ten tweede werden er links-radicale relschoppers op af gestuurd om de mensen schrik aan te jagen. En als laatste werden er vanuit de overheid tegendemonstraties georganiseerd, zoals de potsierlijke vertoning van bondskanselier Merkel en president Gauck (der Gaukler) aan de Brandenburger Tor in Berlijn.

Niets van dat hielp. De negatieve publiciteit keerde een groot deel van bevolking tegen de pers, met name toen bekend werd dat er een reporter zich had voorgedaan als demonstrant in een interview. Pegida werd ook zo groot dat de links-radikale tegendemonstratie in het niet viel – Pegida groeide naar tienduizenden demonstranten waarbij de paar duizend tegendemonstranten in het niet vielen. Ook de bovengenoemde demonstratie in de miljoenenstad Berlijn trok slechts een paar duizend bezoekers. Pegida bleef maar groeien en er moest dus iets door het systeem uit de hoed worden getoverd.

De aanslagen in Parijs gaven de politie-diensten echter de perfecte aanleiding om de Pegida-beweging flink onder druk te zetten. De politie sprak met de organisatoren van deze beweging in Antwerpen en Dresden en slaagden er in om de demonstraties af te laten blazen vanwege een ‘concrete bedreiging’. Een argeloze burger zal denken dat de politie een goede daad heeft verricht en het risico van een aanslag heeft afgewend. Niets is minder waar. De politie is geen neutrale partij in dit geheel, alleen al om het feit dat ook de politie-leiding wordt samengesteld op grond van politieke benoemingen.

Een vriend van mij vertelde eens over een vergadering die hij had gepland in een Nederlandse provinciestad. Deze vergadering werd onder druk van de politie ontbonden. De politie vertelde de eigenaar van de zaal dat ‘anti-fascisten’ onderweg waren en dat zij de veiligheid van horeca-onderneming niet konden garanderen. De eigenaar trok het contract in en de politie dwong de aanwezigen de vergadering op te breken. Later bleek dat de lokale leider van de ‘antifa’ een AIVD-informant was. De politie was er dus niet om het vergaderrecht te beschermen en bleek de boel te hebben belazerd.

Is de Pegida onverstandig geweest? Ik denk zelf van niet. Duitsland heeft een geschiedenis van politieke moorden, zoals het neerschieten van de studentenleider Rudi Dutschke in 1968. Hij leidde ook een buiten-parlementaire beweging die het establishment het vuur aan de schenen legde. Ook hij kreeg het hele establishment en de media over zich heen. Er zijn grenzen aan de vrijheid en die grenzen zijn getekend in bloed. Politie- en inlichtingendiensten staan in dienst van het establishment. Zij hebben de mogelijkheden en het motief om lastige oppositieleden te dwarsbomen, desnoods met geweld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.