De reacties van Nederlandse politici op de aanslagen in Parijs zijn cynisch en hypocriet

jan 7, 2015 by

Drie zwaarbewapende en goed getrainde terroristen hebben woensdag rond het middaguur in Parijs een aanslag gepleegd op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Daarbij zijn twaalf doden gevallen en acht mensen gewond geraakt. Ook hoofdredacteur Stéphane Charbonnier kwam om het leven.

Prominente Nederlandse politici reageren prompt en duidelijk. Een kleine selectie van uitingen van  wat politici:

“Afschuwelijke terreurdaad in Parijs. Is aanslag tegen de democratie. Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers en nabestaanden” – Sybrand Buma (CDA)

“Gruwelijke, laffe aanslag. Aanval op vrijheid en veiligheid waar we in democratie voor staan. Leven allen mee met nabestaanden en Frankrijk” – Lodewijk Asscher (PvdA)

“Ik ben verbijsterd over aanslag op Charlie Hebdo. Afschuwelijke en laffe terreurdaad raakt ons allemaal. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die getroffen is door deze aanslag.”  – Mark Rutte (VVD)

Deze op het eerste oog betrokken reacties dienen mijn inziens een ander doel. Het is een makkelijke weg voor cynische en schuldige politici om hun eigen vuile handen schoon te wassen.

Op 2 November 2004 werd  Theo van Gogh, onze eigen kritische balpenridder, op brute wijze afgeslacht door een jihadist. De Nederlandse regering, in wat voor samenstelling dan ook, heeft in die gehele periode sindsdien geen enkele daadkracht getoond in de structurele aanpak van de opkomst van het jihadisme in Nederland. De krachten van politie en geheime dienst werden met name ingezet voor het voorkomen van aanslagen; symptoombestrijding dus. Maatregelen als het lamleggen van buitenlandse salafistische geldstromen en het sluiten van islamistische moskeeen werden vermeden. Het uitwijzen van dat deel van de moslimgemeenschap dat de Westerse gemeenschap afwijst werd zelfs, bizar genoeg, als verwerpelijk beschouwd.

De gevestigde Nederlandse politiek heeft door dit verzuim het Nederlandse volk in de kou laten staan en haar aan grote gevaren blootgestelt.

Het cynisme van de Nederlandse politiek uitte zich echter pas echt goed in de kwestie Gregorius Nekschot. Deze islam kritische Nederlandse cartoonist werd het slachtoffer van een politieke arrestatie. De cartoonist voelde zich dermate geintimideerd dat hij inmiddels is gestopt met zijn werkzaamheden.

De cartoonist geintimideerd en de islamist de vrije hand. Begrijpt u het nog?

Bovenstaande politici hebben op geen enkel moment verantwoordelijkheid genomen en bijgedragen aan het in stand houden van deze foute richting. Ze zijn hypocriet en hebben boter op hun hoofd.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.