Heeft u al een baantje bij de Oekraïense regering?

dec 6, 2014 by

Heeft u al een baantje bij de Oekraïense regering?

De week is er een nieuwe Oekraïense regering samengesteld onder leiding van premier Arseni Jatsenjoek. Ze heeft het vertrouwen gekregen van het parlement in Kiev. Opvallend gegeven; er moesten eerst maar liefst drie ministers de Oekraïense nationaliteit worden toebedeeld, want die hadden deze nog niet. Dat is wel bizar, dat er blijkbaar geen capabele mensen uit de eigen bevolking naar boven zijn gekomen en daarom van buitenaf moesten worden aangetrokken, alsof het drie (top-)voetballers betreft.

De president Petro Porosjenko heeft de drie beoogde ministers nog snel voor de beëdiging de Oekraïense nationaliteit verleend. Het gaat hier om een Amerikaanse, een Litouwer en een Georgiër. De Amerikaanse Natalie Jaresko komt te werken op Financiën, de Litouwer Aivaras Abromavicius op het departement van Economische Zaken en Aleksander Kvitashvili gaat Volksgezondheid doen.

Het zal niemand verbazen dat de nieuwe krachten er vooral zitten om vorm te gaan geven aan het economische beleid. Dit vindt ook onze recent aangetreden Minister van Buitenlandse zaken Bert Koenders, die ook Oekraïne gezellig aanmoedigt om vooral te hervormen. Hoewel dit aardig klinkt zal dit in werkelijkheid betekenen dat men staatsbedrijven zal privatiseren en de natuurlijke bronnen van het land worden leeggehaald door het internationale bedrijfsleven.

Een eerste signaal hiervan kregen we vorige maand al te zien. Oekraïne heeft namelijk in oktober een aanzienlijk deel van haar goudreserves moeten verkopen zo blijkt uit cijfers van het IMF. Het land verkocht 14,3 ton goud en heeft daardoor nog maar 26,1 ton goud over. Bijna een derde van de voorraad werd dus in één maand tijd van de hand gedaan. Dit omdat men een tekort aan valuta had.

De reden van het aantrekken van mensen van buitenaf voor deze economische ‘hervormingen’, is wellicht dat er voor een dergelijke roversklus gewoon geen Oekraïner was te vinden.

Related Posts

Share This

3 Comments

 1. pietka

  deze feiten zijn geen een keer in de msm in nl besproken? opmerkelijk niet
  wat betekend dat eigenlijk over nederland zijn wij ook zo gekoloniseerd?

 2. Stein

  Stuitend! Overigens worden met steun van de nieuwe Oekrainse regering massaal graanboerderijen voor een prikkie door westerse investeringsbedrijven opgekocht. In het westen opgeleide Oekrainers gaan deze boerderijen “besturen”. Wat er in praktijk gebeurt is dat een hoop werknemers op straat worden gezet en de blijvers genadeloos worden uitgebuit. De bonussen die de “bestuurders” van deze boerderijen kunnen “verdienen” met deze maatregelen schijnen echt Giga te zijn. Uitbuiting en kolonisatie.

  • >Richard Groen

   @ pietka. U ziet dat goed. Minder opvallend weliswaar, doch duidelijk ook tegen de belangen van de eigen bevolking, voor het gewin van de globalisten.

   Afbraak ouderenzorg, afbraak Thuishulp. BTW op drinkwater, verhogen benzine accijnzen, ingreep bij de pensioenfondsen (gedwongen verhoging eis minimale buffers), miljarden naar de slechtst ontworpen bommenwerpen tevens jachtvliegtuig in de geschiedenis, noem maar op.

   Interessant is te weten dat van Poroshenko een lange reeks criminele gedragingen bekend is. Van omkoping, afpersing, chantage, fraude, moord t/m het verwerken van kankerverwekkende gifstof in de chocolade die zijn imperium naar Rusland exporteerde.
   Timmermans en VanBalen vierden hun feestje, toen deze criminelen aan de macht kwamen. Geeft wel aan wat hun bedoelingen zijn met de EU.

   We moeten mogen verwachten dat onze media van nieuwe bewindslieden de doopceel licht.
   In plaats daarvan dekken die die zaken juist toe!

   De media gaan te ver, we moeten ze de wacht aanzeggen. De massamedia zijn subversieve elementen in ons land.

   Sectoren in de Ukraine die in handen zijn gevallen van de geallieerde fascisten uit het Westen zijn o.a. de Massa Media, Energie Sector en de Agribusiness (landbouw inbegrepen).

   De beruchte lobby firma Hill & Knowlton heeft bewerkstelligd dat kort na de coup het verbod op de teelt van gmo’s is vernietigd. En dat Cargill en Monsanto er nu de vrije hand hebben.

   Deze lobby firma heeft nagenoeg alle bestaande locale PR en lobby bedrijven in de Ukraine (en Rusland) ingelijfd.

   We zagen ‘Fuck EU’ Nuland (getrouwd met neocon Kagan) voor banners met het logo van Chevron. (Rockefeller). Samen met sHELL (Rothshield) hebben die zich de energiesector toegeeigend.

   Op vergelijkbare wijze is onze Koningin destijds de Nederlandse nationaliteit toegekend. Eenmaal aan de macht boeit het land verdedigen tegen de invasie van buitenlandse fascisten niet. Integendeel – veelvuldig wordt de agenda van de globalisten uitgevent.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.