Duitsland in de ban van HoGeSa/PEGIDA

dec 9, 2014 by

Duitsland in de ban van HoGeSa/PEGIDA

Op 26 oktober leek er in Duitsland vanuit het niets een nieuwe beweging op te staan, de HoGeSa: Hooligans gegen Salafisten. Aanvankelijk leek het een gelegenheidsactie van Duitse voetbalfans om eens flink los te gaan, maar de demonstratie verzamelde tegen alle verwachtingen in 5.000 demonstranten in Keulen. Er waren ongeregeldheden, maar ook die bleven tegen alle verwachtingen in redelijk beperkt: de schade was 40.000 Euro en er werden 6 arrestaties verricht. Twee maanden later lijken de demonstraties een gevoelige snaar te hebben geraakt bij de Duitsers. Tijd voor een analyse.

De HoGeSa doet in veel opzichten denken aan de English Defence League. Deze werd in 2009 opgericht rond een groep Britse voetbalsupporters uit Luton rond de charismatische “Tommy Robinson”, een nom de guerre die ontleend is aan een historische personage uit het voetbal hooliganisme. De EDL ontleent een groot deel van haar steun uit de arbeidersklasse, in het bijzonder voetbalfans. Het lukt Robinson om deze verzameling ruwe bolsters om te vormen tot een redelijk gedisciplineerde organisatie die zich niet gemakkelijk liet provoceren door de politie en ‘anti-racistische’ tegendemonstranten.

We weten niet of in Duitsland dit EDL-concept bewust is gekopieerd, maar het effect is er niet minder om. Na het HoGeSa-succes in Keulen volgde in november een tweede demo in Hannover die 3000 man aantrok. Ditmaal waren er geen incidenten, maar volgens de media viel op de opkomst tegen. Desalniettemin was het voldoende om een soortgelijke organisatie te inspireren: PEGIDA, een Duits acroniem voor Europese patriotten tegen de islamisering van het Avondland. PEGIDA organiseert sinds oktober elke maandagavond in Dresden een demonstratie. Aanvankelijk waren er enkele honderden, afgelopen maandag 10.000.

De Duitse politiek weet zich intussen geen raad met deze bewegingen. Aanvankelijk werden ze afgeserveerd als ‘hooligans’ en ‘rechtsextremisten’, maar nu de demonstraties onder brede lagen van de bevolking wortel begint te schieten verandert langzaam maar zeker de toon. Kopstukken uit de euro-kritische partij AfD heeft zich al positief uitgesproken. Verbazend blijft de reactie uit de linkse hoek die als een overslaande plaat het ‘racisme’-mantra blijft herhalen. Eerder wijdden we al een analyse aan hoe links zich heeft vergist met de Islam. De honden blaffen, de karavaan trekt echter verder…

Om met een vrolijke noot te eindigen een Duits liedje gezongen door Duitse voetbalfans:

4 Comments

 1. De ‘ Europese patriotten tegen Islamisering’ die massaal in Dresden demonstreerden hebben vreselijke reacties vanwege CDU en SPD uitgelokt: Hun standpunt zou buiten het recht op vrije meningsuiting vallen! De tegendemonstratie opgezet door die partijen , Gruenen . links en vakbonden beijveren voor een ‘ offentliche Gesellschaft’ O ja, waar is een moslimland te vinden met een open samenleving? Men vermeldt echter nergens dat de islamisering een opzettelijk middel van de anglosaxische elite is om Europa te verzwakken, nog meer als het al is.

 2. wie was de Nederlander die in Dresden meedeed en er sprak?

 3. Peter Cremer

  Uitstekend fenomeen dat al veel eerder zijn intrede had moeten doen en dat ik derhalve van harte ondersteun. Wanneer worden we hier in Nederland eindelijk eens volwassen en komen we eens een keer op voor eigen volk en cultuur?

 4. >Richard Groen

  Wordt dit draadje nog bezocht?
  Ook Pegida is duidelijk niét wat het lijkt.

  Het heeft alle kenmerken van ‘de Facebook-revoluties’ zoals die in N.-Arika en het M.O. zijn georganiseerd.

  Dat zijn gecoordineerde subvrsieve ativiteiten van de NED, CIA, Brookings Institute, ICG.

  Het is duidelijk één van oudste, en meest doelmatige, strategien van oorlog voeren. Ppoulisme exploiteren.

  Absorbeer één of andere bron van onvrede – en ga ermee aan de haal.

  Moslimhaat krijgt alle sponsoring van die landen die zich helemaal op het oorlogsbedrijf richten. Nl. de VS en Israël. Beide landen spelen de hoofdrol bij de recrutering van sukkelaars in de Europese steden – en maken IS strijders van deze mensen in hun opleidingskampen in Pakistan, Libanon, Saoudi Arabie, en Turkije.

  De sponsering van moslimhaat bereidt de weg voor de verdere sloop van onze beschaving; inleveren van onze burgerrechten (privacy, vrijheid van godsdienst, meningsuiting, vergadering,’beweging’.

  Vergis u niet. Zij die u willen laten geloven dat moslims monsters zijn, zijn zelf onze grootste vijand, de globalisten (nieuwspraak voor fascisten).
  Onze beschaving; democratie en mensenrechten moet plaats maken voor de Wereldregering; Model Verenigde Naties. ‘Model U.N.’.

  De Politiestaat die Opstelten c.s. inmiddels al hebben opgetuigd vaart zeer wel bij het promoten van de Moslimhaat.

  http://www.globalresearch.ca/propaganda-psy-op-worldwide-wave-of-action-the-global-springbegins/5372295?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=propaganda-psy-op-worldwide-wave-of-action-the-global-springbegins

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.