Vergelijk 120 uur taakstraf

nov 22, 2014 by

Vandaag ging een vader door het lint in de rechtbank. Hij hoorde dat de chauffeur van de auto, die zijn ouders en zijn 2-jarig dochtertje  omver had gereden toen hij de macht over het stuur was kwijtgeraakt als gevolg van 40 kilometer per uur te hard rijden dan de normaal toegestane snelheid, 120 uur taakstraf krijgt. Graag zetten we deze strafmaat in perspectief:

– 2012: internetoplichter krijgt 120 uur taakstraf voor de aanbieding van electronica die hij niet leverde.

– 2013: wetenschappelijk fraudeur Diederik Stapel treft een schikking met Justitie en krijgt een taakstraf van 120 uur.

– 2014: medeverdachte van diefstal van een graafmachine krijgt 120 uur taakstraf.

Weten we ook weer wat een mensenleven waard is in de ogen van Justitie anno 2014.

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. Richard

    Het is ‘appels met peren’ vergelijken. De chauffeur had nooit ‘het oogmerk’ om een verkeersONGEVAL te veroorzaken. Hij was kennelijk niet onder invloed. Ook is niet bewezen dat hij te snel reed. Het gevolg is natuurlijk erg tragisch maar wat valt iemand te verwijten al iets een ONGEVAL is. De overige gebeurtenissen zijn allemaal zaken waar een persoon er voor kiest om een feit te plegen.

    • Horatius

      Iemand die bewust 40 km te hard rijdt neemt een groot risico op calamiteiten die tragisch kunnen aflopen. In dit verband is een taakstraf een te lichte straf en een klap in het gezicht van de nabestaanden. En daders van allochtone signatuur krijgen al bij voorbaat een taakstraf i.v.m. de Mensenrechten en een groot aantal EU Wet- en Regelgevingen die in Brussel ons door de strot worden geduwd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.