MH-17: geopolitiek wederom belangrijker dan zoektocht

nov 9, 2014 by

MH-17: geopolitiek wederom belangrijker dan zoektocht

Eerder wijdden we al een overzicht, waaruit we de conclusie trokken dat in het onderzoek naar MH17 de geopolitiek voor de Nederlandse regering belangrijker schijnt te zijn dan het onderzoek naar de oorzaak. Telkens als je denkt dat het niet gekker kan, wordt er een nieuw dieptepunt bereikt. Vandaar dat we bij wijze van update een nieuw overzichtje geven van de jongste ontwikkelingen en het voortdurende primaat van de geopolitiek.

Ten eerste was er het bezoek van premier Rutte aan Maleisië deze week. Je zou denken dat dit land zeer nauw betrokken zou zijn bij het Joint Investigation Team voor het achterhalen van de schuldigen van deze ramp. Het was immers een Maleisische vliegmaatschappij en na Nederland had Maleisië de meeste slachtoffers te betreuren, inclusief 15 leden van het vliegpersoneel. Dat blijkt echter niet het geval. Oekraine (geen slachtoffers) en België (vier slachtoffers) zitten echter wel in dit team. Rutte verklaarde dat Maleisië omwille van ‘vertrouwlijke redenen’ geen volwaardig lid is. Dit is wederom de schaduw van de geheimhoudingsverklaring die over het onderzoek hangt.

Het is volgens de berichtgeving van RTL Nieuws de Oekraine die zich verzet tegen de toetreding van Maleisië. Oekraine, dat zelf niet boven verdenking staat, drukt een zwaar stempel op het onderzoek.

Ten tweede is er het staakt-het-vuren in de Oekraine. Het Nederlandse onderzoeksteam heeft het de afgelopen dagen weer aangedurfd om te zoeken naar stoffelijke overschotten en belangrijker: de berging van wrakstukken om de oorzaak van de ramp te achterhalen. Daartoe heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid op donderdag 6 november expliciet opdracht voor gegeven. De gevechten in de regio zijn echter opnieuw opgelaaid, waardoor op zaterdagavond 8 november bekend werd dat de bergingswerkzaamheden voor onbepaalde tijd worden opgeschort. Dit vernamen we echter niet via de Nederlandse pers, maar via de Duitse pers (onthulling via Der Spiegel is nationale traditie geworden).

Je zou denken dat Nederland gelijk met Kiev contact op zou nemen om druk uit te oefenen de gevechten te staken. Er ligt immers een VN-resolutie (2166) op tafel, dat verzoekt om alle militaire activiteiten te staken en toegang te verschaffen tot de crash-site. De rebellen hebben het onderzoeksteam toegelaten tot de crash-site, maar Oekraine voelt zich blijkbaar minder gehouden aan VN-resoluties. Nederland voert echter geen enkele druk uit op Kiev. Integendeel, er werd op dezelfde zaterdagavond dat de stop van het onderzoek wordt aangekondigd bekend gemaakt dat Nederland het Oekrainse leger gaat helpen met honderdduizenden Euro’s aan winterkleding.

Nogmaals: elke keer als je denkt dat het niet gekker kan, komt er weer iets idioot uit de koker van de Nederlandse regering.

4 Comments

 1. Ik volg de gebeurtenissen rond deze ramp intensief en ben ook elke keer weer verbijsterd hoe fanatiek geprobeerd word om vooral onderzoek te frustreren. Ik ben er van overtuigd dat Oekraine hier de grote schuldige is. Nederland pleegt Hoogverraad tegenover de slachtoffers van deze ramp en de eigen bevolking. Door geheimhoudings overeenkomsten met het corrupte Oekraiense regiem te sluiten.Een regiem dat op voordracht van het zogenaamde “vrije westen” geinstalleerd is. En er grote gemeenschappelijke belangen zijn betreffende aansluiting bij de E.U. en de NATO. Naar mijn mening was het neerhalen van dit vliegtuig zelfs een vooropgezet plan. Ergens moet er ook een link met het verdwenen vliegtuig MH370 zijn. Alles is in scene gezet ten koste van onschuldige passagiers en nabestaanden.Met de bedoeling om onrust te stoken tussen het zogenaamde vrije westen en Rusland. Europa tegen Rusland opzetten komt uiteraard uit de doos van Pandora van de V.S. Nederland is een trouwe bondgenoot. De E.U. is in mijn ogen een criminele organisatie die op niks anders uit is om Europa zo instabiel mogenlijk te maken. En is de aanstichter van het conflict in Oostelijk Oekraine. Als mijn theorie waar blijkt te zijn is het meervoudige moord met voorbedachte rade. Als dat ooit bewezen word breekt ook wereldwijd de pleuris uit.

  • appie b. broek

   Ben het grotendeels met u eens! Het neerhalen van de MH17 is m.i. onderdeel van een reeks van gebeurtenissen die tot doel hadden Oekraine in de EU/NATO invloedssfeer te betrekken. Er wordt ons cruciale informatie onthouden, maar anderzijds ‘valse vlag’ berichten als ‘nieuws’ voorgeschoteld. Redacties hebben blijkbaar niet de capaciteiten om het een van het ander te onderscheiden. Waarom horen we bijv. niets meer van het door een Idiaas verkeersvliegtuig opgevangen gesprek tussen de Oekrainse verkeersleiding en de MH17 waarin de verkeersleiding de korte, maar gevaarlijke, route aanbeval? En wat was nu het eerste bericht waarin er van een aanslag met een BUK-rakket sprake was. Als ik het mij goed herinner was dit zo’n beetje het eerste dat over de aanslag, ‘vermoedelijk’ een BUK-raket van Russische makeli’j, bekend werd gemaakt. Zoals ook de Amerikaanse overheid een noodprogramma had klaarliggen voor het geval Rusland geen gas meer aan Oekraine zou leveren. Er was dus blijkbaar ‘voorkennis’, maar blijkbaar niet interessant genoeg om daar nader onderzoek naar te doen!

 2. Mooie naam

  Een ( enigszins) goede krant om te volgen is ook Deutsche Wirtschafts Nachrichten. (Spiegel is net als de teleschreeuw :zonder bewijs roepen) Bij deze krant mag je commentaren plaatsen en de redactie past het artikel aan bij gebleken onjuiste informatie.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/09/ukraine-kommandant-einer-rechtsextremen-kampfgruppe-wird-polizei-chef-in-kiew/

  Ik begrijp niet dat Nederland en Europa geld, goederen en steun geven aan een land waar massagraven gevonden worden na een oproep van west Oekraine om genocide te plegen.

  https://www.youtube.com/watch?v=S9SOVarOFJk

  en een generaal openlijk toegeeft oorlogsmisdaden te plegen:

  we bomb our cities
  http://www.youtube.com/watch?v=Km39LTR9grM

  Ik begrijp het niet, tenzij het westen zelf deze sympathieën deelt.
  Dus ik wens dat in ieder geval de Nederlandse overheid even laat merken fascisme NIET te steunen en de Oekrainse “regering” geen steun geeft in welke vorm dan ook.
  Dat zou fijn zijn. Want het is ONS geld wat de massagraven heeft veroorzaakt alsmede de andere kant op te kijken.
  En dat is onbestaanbaar.

 3. Het is altijd goed om bij een dergelijke gebeurtenis te zien wie er bij zo’n daad
  belang had.Jatsenjuk en Poroshenko noemden de separatisten (die niets anders deden, aanvankelijk, dan overheidsgebouwen bezetten “terroristen” en die lui in Kiev “helden”.
  Ook het neerhalen van Oekraïense gevechts vliegtuigen, toch een defensieve daad,werd
  terrorisme genoemd.Nu moet iedereen wel geloven met terroristen te maken te hebben…
  Na de mislukte inval in de Cubaanse Varkrnsbaai wilde de CIA een passagiersvliegtuig neer schieten, en dit in de schoenen van Fidel Castro schuiven.Kennedy ging hier niet in mee.
  Brennan is in Kiev op bezoek geweest. Heeft hij dit plan daar gelanceerd?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.