Duitse outlaw bikers ook tegen IS

okt 18, 2014 by

Duitse outlaw bikers ook tegen IS

Deze week berichtten we al over de outlaw bikers van No Surrender die naar Syrië zijn afgereisd, maar volgens de Duitse krant Süddeutsche Zeitung (SZ) vechten er inmiddels ook Duitse outlaw bikers in Syrië beland. In deze krant wordt in tegenstelling tot de Nederlandse media wel direct het verband gelegd met de Koerdische maffia.

De outlaw biker-groep van waaruit leden naar Syrië zijn afgereist heet Median Empire, een verwijzing naar het Medische Rijk dat eens ook Koerdistan besloeg. Deze groep werd volgens SZ gesticht door Kawan, een vroegere PKK-activist, die reeds in april van dit jaar afreisde naar Syrië. Median Empire maakt deel uit van een ontwikkeling waarin zware jongens uit een etnische groep zelf een outlaw biker-groep oprichten, zoals bijvoorbeeld Satudarah in Nederland.

In Duitsland hebben volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung de laatste jaren ook Turken, Koerden en Iraniërs de weg gevonden naar de outlaw bikers. Zij gelden als zeer betrouwbaar en uiterst meedogenloos, twee eigenschappen die in die wereld worden gewaardeerd. Tevens brengen zij een internationaal netwerk met zich mee als bijkomend voordeel. Nu verzorgen zij ook ‘stages’  voor outlaw bikers in Koerdische strijdgebieden met alle gevolgen van dien.

Zoals gezegd is de vervlechting van misdaad, politiek activisme en de beschikking over zware wapens in West-Europa een gevaarlijke cocktail. Het zal de regering er alles aan gelegen zijn om deze ontwikkeling te stoppen.

 

 

 

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.