Wordt het vertrouwen ooit nog hersteld?

aug 14, 2014 by

Wordt het vertrouwen ooit nog hersteld?

Yasmina Haifi van het Comité Herstel van Vertrouwen heeft weer eens de pers gehaald. Dit maal met een duistere tweet dat de ISIS opgezet zou zijn door de zionisten en niets met de islam te maken heeft. Dat kwam haar naast wat bijval vooral op veel kritiek te staan. Haar politieke partij de PVDA vond haar uitspraken verwerpelijk. Ook haar werkgever het Ministerie van Veiligheid en Justitie kon dit niet waarderen en ze werd daar per omgaande geschorst.

Het is opvallend dat Haifi nu uitgerekend bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie en bij het Nationaal Cyber Security Centrum werkt. Met haar Comité Herstel van Vertrouwen, zoekt ze juist de confrontatie op met de instanties die hieronder zitten, zoals het politie-apparaat. Met de opgeheven vuist als symbool, maar ook met zware taal richting de politie. Bij de laatste demonstratie heeft men het zeer dramatisch over een dagelijkse realiteit van ‘mishandeling, racisme en etnisch profileren’

De spreker is dan ook van een organisatie die haar handelsmerk heeft in het gewelddadig opzoeken van andere personen en organisaties die ze als extreem-rechts of fascistisch aanmerkt. Dat is dan wel verbazend dat men zich druk maakt over het mogelijk mishandelen van anderen, maar niet even bij zichzelf te raden gaat of het misschien links (en vooral rechts) eens wat toleranter zou kunnen.

Maar dat je je met dergelijke organisaties inlaat, verbaast wel helemaal. Zeker vanuit strategisch oogmerk. Hoe ooit het herstellen van vertrouwen als je alles en iedereen belastert en zelfs knokploegmedewerkers op je demonstraties laat spreken? Dat herstel komt er zo natuurlijk niet, of dit nou wel of niet een #zionistischcomplot is.

Related Posts

Share This

1 Comment

 1. Theo Prinse

  Mijn email zojuist Aan het ministerie van Algemene Zaken

  Beste,

  Op 21 juli ben ik van mijn facebook account disabled.
  Ik heb daarover eerder bij u met referte aan de vrijheid van mening zoals voorgestaan door minister president Rutte gereclameerd.

  Zou Yasmina Haifi van het Comité Herstel van Vertrouwen werkzaam bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie en bij het Nationaal Cyber Security Centrum achter mijn disabkled facebook account hebben gezeten ??
  http://www.jta.org/2014/08/13/news-opinion/world/dutch-justice-ministry-employee-isis-a-zioist-conspiracy

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.