Oekraïense parlementair: 170-200 doden per dag!

aug 19, 2014 by

De situatie in het oosten van Oekraïne lijkt per week ernstiger te worden. De regering in Kiev is vol in de aanval tegen de opstandelingen die zich stevig verweren. Het is lastig enig zicht te krijgen op werkelijk aantal slachtoffers van het conflict, maar duidelijk is al wel dat het in de duizenden aan het lopen is. Een schokkend gegeven, vooral omdat het Europees Parlement met daarin onze volksvertegenwoordigers niets lijkt te doen om het conflict te doen stoppen.

Gisteren werden voor eerst eens wat cijfers genoemd, die ons nog eens extra duidelijk maken hoe gewelddadig dit conflict is geworden. Victoria Shilova, Parlementslid uit Dnepropetrovsk laat weten dat er zich in de bestookte regio Donbas 8 miljoen mensen bevinden. Dat er inmiddels 6.000 burgerslachtoffers zijn gevallen en 11.000 militairen zijn gesneuveld.

Bekijk het verhaal in het filmpje hieronder, de Oekraïense parlementair Viktoria Shilova eist van de regering in Kiev dat ze de burgeroorlog staakt;

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.