Mensenrechtenschendingen in Oekraïne

aug 25, 2014 by

Mensenrechtenschendingen in Oekraïne

Het was een noodzakelijke stap van de Russische regering om een groot hulpkonvooi naar het Oosten van Oekraïne te versturen, want het aantal doden en gewonden stijgt met de dag evenals het lijden van de lokale bevolking. Daarnaast is het hulpkonvooi – met een versterking door de opzichtige tegenwerking door Kiev – ook propagandistisch een sterke zet, want ongeacht wat diverse persorganen ook beweren een dergelijk konvooi tegenhouden komt naar de buitenwereld nooit goed over.

Onder de oorlog in Oost-Oekraine lijdt dus vooral de bevolking aldaar. Die onder vuur liggen, omdat het gebied is afgesloten en er miljoenen mensen in de regio wonen, die constant worden bestookt. Er is dus ook een vluchtelingenstroom opgang gekomen richting Rusland die inmiddels bijna een miljoen mensen zou tellen volgens diverse mensenrechtenorganisaties.

Een belangrijke kritiek op het regiem uit Kiev is dat ze ver over de grenzen heen gaat die oorlogsrecht aangeeft. O.a. door het gebruiken van ongeleide raketten in gebieden waar zich veel burgers bevinden. Het afschieten hiervan in dichtbevolkte gebieden is een directe schending van het oorlogsrecht en de internationaal overeengekomen mensenrechten. Sowieso is natuurlijk het uitvechten van een gewapende strijd in gebieden met veel burgers een recept voor ellende.

Er verschijnen dan ook steeds meer filmpjes hier en daar op het internet, waarbij duidelijk materialen van de bevolking is vernield, van woonhuizen tot en met auto’s. Met daarnaast ook gedode burgers, zoals we eerder al schreven lopen die aantallen wekelijks op. Dergelijke misdaden, maken het zo opmerkelijk dat ook de Nederlandse Minister van buitenlandse zaken Frans Timmermans, zich hier niet helder tegen uitspreekt en niet een direct staakt het vuren eist.

Related Posts

Share This

1 Comment

  1. Mario8282

    Sinds wanneer moeten de nazi’s zich aan de mensenrechten houden?
    Het gaat om het kaal roven van Oekraïne en om het zuiveren van de 45% van de bevolking die Russisch als moedertaal heeft. That’s all folks!
    De oorlogsvluchtelingen die in Oekraïne hulp zoeken worden immers weggestuurd.

    http://mario828282.wordpress.com/2014/03/11/coup-in-kiev/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.