Illegaal worden is voordelig, behalve voor Nederlanders

aug 29, 2014 by

Illegaal worden is voordelig, behalve voor Nederlanders

Illegaal in Nederland verblijven gebeurt op grote schaal. Het aantal illegalen wordt door het CBS  geschat in de tienduizenden, ondanks de pardons uit het verleden. Het gaat hier voornamelijk om vreemdelingen die na een negatief uitgevallen asielprocedure weigeren het land te verlaten, maar ook om vreemdelingen die op een toeristenvisum hier komen en vervolgens niet meer terugkeren naar eigen land, bijvoorbeeld om hier te komen werken of een medische behandeling te ondergaan. Illegaal zijn klinkt vreselijk, maar eigenlijk is het juist heel voordelig.

Het kan niet op. Illegalen hebben recht op brood, bed en bad volgens de Volkskrant (28/08), maar ook volgens de rechter. Maar illegalen hebben ook recht op onderwijs, ook na hun 18de levensjaar en inclusief stage. Zij hebben daarnaast ook recht op gezondheidszorg, ook als zij even komen shoppen voor een dure medische operatie. Ook kunnen zij werken ‘bij particulieren’ en kan de vervolgde werkgever daarvoor worden vrijgesproken voor de rechter. Illegalen kunnen afhankelijk per gemeente ook een uitkering krijgen.

Onlangs vroeg een kennis aan mij: “Illegaal zijn is blijkbaar erg voordelig, want dan hoef ik nergens voor te betalen, zelfs geen belasting. Hoe word ik dat?” Helaas, als Nederlander kun je niet illegaal worden, maar moet je overal verplicht voor betalen. Het is in dit licht onbegrijpelijk dat een zelfverklaarde linkse krant als de Volkskrant dit als een rechtvaardige politiek beschouwt. Illegalen kun je vergelijken met chauffeurs zonder rijbewijs – ze rijden rond zonder geldige rijpapieren en betalen geen belasting, maar als er een ongeluk gebeurt ben jij de pineut.

 

6 Comments

 1. John Doe

  Zelden zo’n dom artikel gelezen, van iemand die minder verstand heeft van waar hij het over heeft. Kom eens kijken in de Vluchtgarage, echt een feest dat illegaal zijn.

 2. Aletius

  Iets ‘worden’ en iets ‘zijn’ is een groot verschil. Bart, jij hebt een keuze om illegaal te ‘worden’ (stop gewoon met werken en je lasten te betalen!). Maar de illegalen waar jij het over hebt ‘zijn’ het.

  En een rijbewijs moet je verdienen, daar moet je wat voor doen, en als je 80 keer zakt, mag je nog steeds examen doen. De illegaal heeft dat niet. Dus ook die vergelijking is een valse.

  En dan verdien jij geld en aandacht ook nog door een foto te plaatsen waarvan ik zeker weet dat degene op die foto geen cent hiervan gezien heeft. Deze hypocriete en eenzijdige belichting van waar het nou echt om gaat zonder jezelf in de spiegel aan te durven kijken is precies waarom de discussies hier in Nederland op niets uitlopen.

  Illegalen kun je vergelijken met jou Bart, iemand die zijn best doet om gehoord en begrepen te worden en vervolgens door de goegemeenschap wordt platgetrapt. Met het verschil dat jij wel weer een kans krijgt om een debiel stuk uit te brengen.

 3. Herrie

  Domme reactie John Doe, de vluchtgarage luitje willen een verblijfsvergunning om hun hele familie over te laten komen. Ook zijn ze vaak nog grote bedragen schuldig aan mensensmokkelaars of hun achterban en die kunnen ze inlossen door ook deze achterban over te laten komen.
  Hoe weet ik dat, mijn ex zwager was een vluchteling en ik heb heel wat onfrisse praktijken van hem gehoord.

 4. Jesse

  Helemaal met het artikel eens. Die vluchtgarage is hun eigen keuze John Doe. Ze zijn uitgeprocedeerd en moeten weg. Geen medelijden weg ermee.

 5. Steven Berkhout

  Uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen van de Gemeente

  Utrecht niet alleen gratis eten en overnachtingen in

  opvangplekken die voor nederlandse daklozen bedoeld zijn, ook moeten steeds
  meer nederlandse daklozen gedwongen buiten slapen vanwege de toestroom
  van uitgeprocedeerde asielzoekers. Nederlanders die uit een andere regio komen dan Utrecht worden weer naar buiten gestuurd, terwijl buitenlanders uit oost-europa en vooral uitgeprocedeerde asielzoekers uit Afrika er wel terecht kunnen. Niet alleen wordt hun eten betaald door allerlei organisaties als het STILL, de gemeente Utrecht en kerkelijke instellingen, ook wordt hun overnachtingen betaald en krijgen ze een daklozenuitkering. Na een tijdje krijgen deze “”illegalen”” zelfs woonruimte, betaald door de gemeente Utrecht. Dit is in strijd met de nederlandse wet die zegt dat ‘”illegalen”” geen recht hebben op de nederlandse voorzieningen. Geen wonder dat er bijna geen uitgeprocedeerde asielzoekers meer terug gaan naar eigen land want hier krijgen ze alles en kunnen een bestaan opbouwen. Hun paspoort gooien ze weg of geven dat aan iemand anders zodat ze het land niet uitgezet kunnen worden.

  Ik ben actief in de urechtse dak-en thuislozenopvang en bemerk steeds meer
  dat (uitgeprocedeerde)asielzoekers uit vnml. afrika door veel nederlanders
  geholpen worden met overnachtingen, geld eten en dergelijke terwijl voor
  nederlandse daklozen niks gedaan wordt en vaak buiten moeten slapen.

  • mooie naam

   Dan nog : ageer tegen het beleid van overheden, dat Nederlanders hun rechten verliezen.
   Ageer niet tegen mensen die al geen leven hadden door overheidsbeleid in hun eigen land waardoor deze mensen hebben moeten vluchten. Dat is niet zinnig en niet rechtvaardig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.