Drie mediakanalen over waar Russische troepen zich bevinden

aug 30, 2014 by

Drie mediakanalen over waar Russische troepen zich bevinden

Volgens de NAVO zitten er inmiddels Russische militairen in Oekraïne, dat heeft ze ons inmiddels laten weten. Er werd met satellietbeelden aangeven dat dit ook daadwerkelijk het geval zou zijn. Maar de beelden zijn niet erg duidelijk en natuurlijk ook te manipuleren, er zijn miljarden geïnvesteerd in satellieten, dus er zouden wel wat betere beelden moeten zijn. Daarbij is het raar dat een militaire grootmacht als Rusland een land binnen zou vallen en dit dan maar met een paar tanks en wat militairen zou doen.

Ik ben er niet gerust op een keek daarom op vrijdagavond 29 augustus maar direct drie journaals, uit drie verschillende beschavingen, om zo meer te weten te komen over wat er zich nu precies afspeelt op dit grensgebied. En u raadt het wellicht al; drie totaal verschillende berichten.

NOS – Nederland

Volgens Rasmussen van de NAVO is er genoeg bewijs dat de Rusland direct betrokken is bij militaire operaties op Oekraïense grondgebied. (toont film met uitspraken Rasmussen) NOS: Russische troepen voeren in Oekraïne gevechtsoperaties uit, bewijzen lijken zich op te stapelen (toont beeld tank). Gisteren werd er door de NAVO satelliet foto’s van getoond. (toont satelliet foto’s) Maar Rusland blijft ontkennen, het bewijsmateriaal van de NAVO deugt niet. (toont film Russische minister Lavrov )

Uitzending NOS

CCTV – China

Voor Kiev is er geen twijfel dat er Russische troepen meevechten (toont film Oekraïense eerste minister Arseniy Yatsenyuk) en hij geeft aan te vechten tegen Rusland, dat meerdere troepen en wagens heeft verstuurd, kan bevestigen dat ze zich op Oekraïense grond bevinden. CCTV: Het bewijs dat Rusland te impliceren zou zijn, is moeilijk goed te duiden. Er rijden militaire wagens nabij de Oekrains-Russische grens zonder militaire tekens (toont film enkele voertuigen), die werden gerepareerd. Op de zelfde route rijden er ook wagens richting de grens. De Oekraïense Veiligheidsraad heeft echter beeld vrijgegeven waarop soldaten en een tank zonder tekens te zien zijn in het Zuidoosten van het land. Moskou spreekt de beschuldigingen tegen dat ze wapens en troepen levert aan de rebellen. Maar een rebellenleider geeft aan dat zich Russische vrijwilligers tussen de rebellen bevinden.

Uitzending CCTV

RT – Rusland

Het Russische ministerie van Defensie laat weten (toont film verklaring) dat het bewijs van de satellietbeelden – dat Russische troepen in Oekraïne zijn van de NAVO – niet grappig meer is en dat dergelijke informatie de internationale reputatie van de NAVO schaadt. Het is zinloos op deze beelden te reageren. (film toont satellietbeelden NAVO) RT: satellietbeeld toont volgens NAVO troepenbewegingen aan en de Russische intenties om de regio te destabiliseren. Daniel McAdams van het vredescentrum Ron Paul vertelt, dat de satellietbeelden door hetzelfde bedrijf zijn gemaakt dat ook de MH17 beelden bracht. De beelden zijn niet echt geloofwaardig en laten niets zien. Aan beide kanten gebruikt men Russische wapens. De lijn Russische tanks laten zien betekent niets, het is niemands zaak wanneer Rusland troepen binnen zijn grens heeft staan.

Uitzending RT

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

 1. mooie naam

  Verslag van CNN

  GEEN troepen.
  https://www.youtube.com/watch?v=YUWttDxSfJk

  Verslag van oszc waarnemers

  GEEN troepen

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/09/01/osze-keine-hinweise-auf-praesenz-von-russischen-truppen-auf-ukrainischem-boden/

  Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 01.09.14, 11:16 | Aktualisiert: 01.09.14, 12:29 | 31 Kommentare

  Die OSZE hat aufgrund ihrer Beobachtungen in der Ost-Ukraine keine Hinweise auf eine Präsenz von russischen Truppen auf ukrainischem Boden. Das sagte ein Sprecher der Organisation den Deutschen Wirtschafts Nachrichten. Die Organisation ist mittlerweile mit 250 Mitarbeitern in der Region und kann offenbar einigermaßen unbehindert beobachten. Die Nato hatte zuletzt behauptet, Beweise für russische Militär-Operationen zu haben. Die ukrainische Führung spricht seit Tagen von einer „Invasion“ der russischen Armee.

  Kunnen we dit even duidelijk maken aan ons kabinet?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.