Podcast Vrije Tribune: Guldensporenslag en de Vlaamse feestdag

jul 14, 2014 by

Podcast Vrije Tribune: Guldensporenslag en de Vlaamse feestdag

Podcast van de Vrije Tribune op 14 juli 2014. Sjors ontvangt Bart en Nick in de uitzending. Het onderwerp is; Guldensporenslag en de Vlaamse feestdag.

Met gebruik van diverse bronnen:

De strijd om Vlaanderen (1302) – De Guldensporenslag: Nationalisme of klassenstrijd? – De Guldensporenslag: het verhaal van een onmogelijke gebeurtenis door Karim Van Overmeire – De Guldensporenslag in Madoc 2003 – 1302-2002. De Guldensporenslag en zijn nagalm in de moderne tijd – Leo Camerlynck, 1302: een heel-Nederlandse geschiedenis – De Leeuw van Vlaanderen, stripuitvoering door Bob de Moor – De Leeuw van Vlaenderen of de Slag der Gulden Sporen, Hendrik Conscience – Guldensporenslag door August Vermeylen – Le 11 juillet 1302: une victoire belge devenue mythe flamand – Film: De Leeuw Van Vlaanderen

 

Guldensporenslag en de Vlaamse feestdag by Vrije Tribune on Mixcloud

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.