Is de publieke omroep wel links?

jul 13, 2014 by

Is de publieke omroep wel links?

Er kwam zomaar nog eens nieuws over de samenstelling en werking van de Publieke Omroep (NPO). Mathieu Weggeman, lid van het adviesorgaan Raad voor Cultuur, liet in een vraaggesprek met het Nederlands Dagblad weten dat de Publieke Omroep te links is en daarbij te veel teruggrijpt op bekende gezichten. Omdat het een wettelijk adviesorgaan is en de Minister van Cultuur adviseert, zijn de twee opvallende opmerkingen zeker tegen dovemansoren gericht.

Binnen de rechtse blogsfeer en persorganen werd hierover direct op de trom geslagen. Inderdaad had men dit al jaren gezegd en nu werd het eindelijk door iemand van binnen het systeem bevestigd dat het een grote linkse bende is. Het is inderdaad zo dat de mensen die er werken en de omroepen die veel ruimte krijgen van linkse huize zijn, het betreft dan natuurlijk vooral de VARA.

Maar dit zijn natuurlijk maar structuren, met een etiket, evenals de gezichten die hier bij zitten. Het is veel belangrijker op te merken dat de machtigste politieke partij van het land, de PVDA; drie belangrijke Burgemeesters, regeringsmacht en talloze posten doorheen het overheidsapparaat. Lees ook ‘Veel topambtenaren (vaak van PvdA-huize)’ en meer in het onderzoek Schaduwpolitici, bontkragen en blokkendozen van Prof. dr mr R. Nieuwenkamp.

Men kan denk ik dan ook beter stellen dat de Publieke Omroep een verlengstuk is van het zittende overheidsapparaat. En dat men terugvalt op bekende gezichten, omdat deze het beleid gewoon goed kunnen verkopen en dat al jarenlang uitstekend doen. Nieuwe mensen moet je toch weer inwerken en uitleggen wat allemaal wel en niet wenselijk is.

Er valt dan ook op dat de oppositiepartijen, en met name de belangrijkste de Partij voor de Vrijheid, hard worden aangevallen. Van journalistieke documentaires tot en met vrijruimte om aangiftes tegen hem te verklaren. Voor kritiek op de machtigste politieke partij en haar apparaat moet men bij Geenstijl zijn, die gewoon alle strapatsen van de partij feilloos verslaan.

1 Comment

  1. isap papeda

    Maakt niet uit! Links of rechts! We worden door allemaal verneukt.!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.