Gaza-demo’s en de multiculturele samenleving

jul 27, 2014 by

Gaza-demo’s en de multiculturele samenleving

De afgelopen week kwamen de Gaza-demonstraties enigszins in de schaduw te staan van het drama rond MH-17, maar dat maakte de hele zaak niet minder tragisch. Het is treurniswekkend dat tien jaar na de dood van Theo van Gogh (dixit Bas Paternotte) de would-be jihadisten door de straten van Nederland marcheren. Maar de hele kwestie legt ook bloot hoe diep Nederlanders al zijn verzonken in het minderheden-denken.

De demonstraties in de Schilderswijk en Transvaal mogen geen verbazing wekken. Een jaar geleden werd al bericht over de handhaving van de Sharia-gebruiken in deze wijken van Den Haag, vandaar dat het gebied ook wel bekend staat als de Sharia-driehoek. De politie-autoriteit was de afgelopen week ver te zoeken. De ISIS-vlaggen zwaaien al een tijdje in Den Haag, maar de afgelopen week werden ze in optocht gedragen begeleid met anti-joodse leuzen.

Het is al een tijdje schering en inslag – de islamisering van Nederland is vooral een probleem voor minderheden: joden, homosexuelen, etc. Ik zal de laatste zijn om te zeggen dat dit niet genoemd mag worden, maar eigenlijk is er niemand die zich meer de vraag stelt wat al moslims hier in de eerste plaats doen. Welke gek is er op het idee gekomen om een multiculturele samenleving te willen vormen door middel van de immigratie van grote groepen moslims?

Het multiculturalisme is in praktijk het communautarisme van links gebleken – het is een idee waarmee fricties tussen Nederlanders en migranten werden weggewuifd. Nederlanders mochten geen aanpassing verlangen van de migranten, want die hadden recht op hun eigen taal, cultuur en godsdienst. Het stellen dat de eigen cultuur beter is dan de andere werd omschreven als ‘cultureel racisme‘, een term die is komen overwaaien uit de USA.

Het communautarisme is geen onbekend begrip in Nederland. Vroeger bepleitten de protestants-christelijken onder leiding van Abraham Kuyper ook voor ‘autonomie in eigen kring’. Dominee Kuyper ging dan ook als een echte autonoom te keer en kraakte de Oude Kerk in Amsterdam voor zijn afgescheurde gereformeerde gemeente. Tegenwoordig is het totaal doorgeschoten en tel je niet meer als niet tot een minderheidsgroep behoort.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat rechts (DDS) in hetzelfde bedje ziek is. Het is niet de zorg om de toekomst van de Nederlanders die hun drijft om protest aan te tekenen tegen de Gaza-demonstraties maar het feit dat er anti-joodse leuzen werden geroepen. Uiteraard is het niet goed om joden collectief in een hoek te drijven, maar wie komt er tegenwoordig nog op voor Nederlanders die zich onpasselijk voelen bij dit soort schouwspellen?

Telkens als er problemen zijn met migrantenculturen, dan wordt dat louter belicht vanuit de context van een andere minderheid die daar last van heeft. Dit geeft aan dat we eigenlijk het al verleerd zijn om inheemse Nederlanders als een belangengroep te zien. Alleen migranten hebben echte cultuur en alleen minderheden hebben echte belangen, althans zo lijkt het wel te gaan in  Nederland. Dat is mijns inziens het echte multiculturele drama.

2 Comments

  1. Exter

    Belachelijk hoe er hier in Nederland om gegaan word met de vrijheid van de allochtoon , natuurlijk mag hij of zei dur mening geven , maar zo al het er nu aan toe gaat , er word helemaal niet meer rekening gehouden dat wij Nederlanders zijn , zij maken hier voortaan de dienst uit ,zo ziet het er althans uit, wij zijn een christelijk land , met een beperkt aantal moslims in de jaren1970 , nu door het fok programma van hun en de ongebreidelde instroom , gaat ons land, kopje onder . met alle gevolgen van dien. het omgekeerde gebeur in de moslim landen de christelijke populatie word verdreven of vermoord, en wij staan er bij en keken er naar, gaan we nu wachten tot dit hier ook gebeurd ,??? want onze regering doet niks.

  2. Patrick

    “Wie komt er tegenwoordig nog op voor Nederlanders die zich onpasselijk voelen bij dit soort schouwspellen?”

    Demo 10 augustus!
    https://www.facebook.com/ProPatriaNederland?ref=hl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.