Rapport: Geen noemenswaardige discriminatie door politie in Haagse Schilderswijk

jun 14, 2014 by

Rapport: Geen noemenswaardige discriminatie door politie in Haagse Schilderswijk

We schreven vanaf deze kant al eerder over de opmerkelijke documentaire van TV-West over de Haagse Schilderswijk, waarin de nodige zaken weggelaten waren. En waarin aldus een beeld werd geschetst dat er wel degelijke oneerlijke zaken aan de gang waren en werd de politie van Den Haag in een kwaad daglicht geplaatst.

Inmiddels is er door een externe partij, namelijk de Universiteit van Leiden in de persoon van Prof. dr. J.P. van der Leun, onderzoek gedaan naar grondslagen voor de geuite discriminatie beschuldigingen. En deze blijken, volgens het onderzoek dus, niet gegrond te zijn.

De Omroep West zelf heeft het daar duidelijk moeite mee en tracht in haar nieuwsbericht er nog een leuke draai aan te geven met ‘dat de discriminiatie niet structureel is’ en dat er zou blijken ‘dat jongeren zich opgejaagd voelen door de politie’. Men blijft zoeken naar de speld in de hooiberg om zo toch enige rechtvaardiging te vinden voor de opklopte sfeer die men zelf mede heeft gecreëerd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.