Podcast Vrije Tribune: Slavernijverleden: over mythe en werkelijkheid

jun 30, 2014 by

Podcast Vrije Tribune: Slavernijverleden: over mythe en werkelijkheid

Podcast van de Vrije Tribune op 30 juni 2014. Sjors ontvangt Bart in de uitzending. Het onderwerp is; Slavernijverleden: over mythe en werkelijkheid.

Met gebruik van diverse bronnen:

Randy J. Sparks, Where the Negroes Are Masters: An African Port in the Era of the Slave Trade (Harvard University Press 2013) –  Robert C. Davis, Christian Slaves, Muslim Masters: White Slavery in the Mediterranean , the Barbary Coast and Italy, 1500-1800 (Palgrave Macmillan 2004) – Jesse Sage (editor), Enslaved: True Stories of Modern Day Slavery (Palgrave Macmillan 2008) – Prostitution, trafficking and modern slavery in Europe (Raad van Europa 2014). – Modern-day slavery in focus + Middle East and North Africa (the Guardian)  –  Hoe de slavernij in Nederland terecht kwam – Ter verdediging van Zwarte Piet

 

Slavernijverleden: over mythe en werkelijkheid by Vrije Tribune on Mixcloud

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.