Eerste Wereldoorlog, Australia en het Verre Oosten

jun 18, 2014 by

Eerste Wereldoorlog, Australia en het Verre Oosten

Dr Kevin Rudd heeft Aziatische studies gedaan, is voormalig diplomaat en premier van Australia geweest. Op de afgelopen Center for International Relations and Sustainable Development (CIRSD) conferentie “The European Tragedy of 1914 and the Multipolar World of 2014: Lessons Learned” in Belgrado op 30-31 Mei 2014 hield hij een interessant verhaal over de impact van de Eerste Wereldoorlog op Australia en tevens de relatie tussen de Eerste Wereldoorlog en de opkomst van China. Hier is de video van zijn toespraak:

Uiteraard was het verhaal van Thomas Friedman, de Amerikaanse geopolitieke analyst, de meest interessante toespraak, met name over de rol van Duitsland als hegemon in Europa, een zeer actueel onderwerp:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.