Anarchy in the USA

mei 1, 2014 by

Anarchy in the USA

Uit Amerika komen zo nu en dan geluiden die ook in Europa worden gehoord, geluiden die een politiek links geluid trachten te verenigen met rechts. Zo heb ik onlangs op Radix Journal een interessante podcast gehoord, een tweegesprek tussen Richard Spencer en Keith Preston. Preston komt uit de anarchistische hoek, terwijl Spencer uit een typisch Country Club milieu komt.

In deze podcast bespreken zij het anarchisme in Amerika in de breedste zin des woords, dus van de rijke historie van het anarchisme in Amerika, waarin er nog presidenten werden neergeschoten, tot heden, waarin nieuwe vormen van anti-authoritair denken ontpoppen, zoals het libertarisme. Ook wordt er ingegaan op de algehele neergang van het vertrouwen in de staat in onze eigen tijd.

Bij deze van harte aanbevolen: Anarchism in the USA (scroll naar beneden en selecteer de zwarte balk)

 

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.