Nooit meer oorlog?

apr 16, 2014 by

Nooit meer oorlog?

Gisteren zat er een blonde mevrouw in de televisiestudio. Ze heeft een functie bij het Ministerie van Defensie, namelijk de hoogste, die van Minister. In het verleden heeft ze hier en daar voor de partij gewerkt, dus zo op het eerste gezicht een verrassende keuze voor een dergelijke post. Maar op partijmensen kun je natuurlijk wel goed bouwen.

Deze mevrouw zat in de bewuste televisie-uitzending vooral om te spreken over de onrust in Oekraïne. De spanning loopt er hoog op vanwege de militaire troepenbewegingen van Rusland en de demonstraties en bezettingen van gebouwen in Oekraïne. Ze vertelde dat ze over deze zaken met regelmaat op haar eigen departement wordt geïnformeerd. Maar ook binnen de ministerraad, omdat deze mevrouw over onze krijgsmacht gaat.

Wij maken met onze krijgsmacht deel uit van de NAVO, de laatste jaren steeds meer een vehikel geworden om ook landen aan te vallen. De militaire machine wordt bestuurd door de Amerikanen en wij mogen af en toe ook wat bijdragen. De Minister dacht zo aan Awacs, marineschepen en F16-vliegtuigen. Die zullen wellicht worden ingezet als de sancties niets opleveren.

Waarom we tegen Rusland worden opgestookt en straks wellicht ook ten strijde trekken is volgens mij bij niemand echt bekend. Ook deze bureaucraatminister wist weinig meer te vertellen dan wat zorgelijke oorlogslogica.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.