Muziek: La Tribu De Dana door Manau

apr 8, 2014 by

La Tribu De Dana was einde van de vorige eeuw een uitermate populair nummer, dat ook buiten Frankrijk veel werd besluisterd. In Frankrijk, België, Quebec, Duitsland en Nederland eindigde het nummer wekenlang boven in de hitlijsten van de popmuziek. Het wordt gebracht door de Bretoens-Franse Hiphop-groep Manau. Als opvallende ondersteuning klinkt er een klassiek Bretoens instrument, nanelijk de binioù koz, oftewel de kleine doedelzak.

Ook de tekst van de muziek is het bestuderen waard;

De wind waait
over de vlakten van Amoricaans Bretagne
ik werp een laatste blik op mijn vrouw
mijn kind en mijn woning
Akim de zoon van de smid is mij komen zoeken,
de druïden hebben besloten
om de strijd in de vallei te leiden

Lees hier meer of beluister gewoon hieronder;

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.