Hollands welvaren door de gootsteen

apr 18, 2014 by

Hollands welvaren door de gootsteen

Waar maakt onze hedendaagse vakbeweging zich tegenwoordig zoal druk om? Steun aan Russische vakbonden voor de homo-emancipatie. Waar zouden zij zich druk om moeten maken? Dat onze industrie naar het buitenland vertrekt, waardoor tienduizenden Nederlandse arbeiders op straat komen te staan. Alleen al in 2013 zijn er 100.000 werklozen bijgekomen. Ook de concurrentie met lage lonenwerkers nekt duizenden arbeidersgezinnen, maar ook jongeren komen nauwelijks meer aan de bak.

De Europese Unie had volgens de politici voor meer welvaart moeten zorgen, maar intussen verplaatsen de grote bedrijven hun fabrieken naar Oost-Europa omdat de lonen daar lager zijn. Zodoende worden de lonen ook hier gedrukt: “Minder inflatiecorrectie vragen, want anders gaan we naar Oost-Europa”. Daarnaast worden daar de veiligheidseisen en de milieu-eisen niet zo nauw nageleefd als hier. Heeft u ooit wel eens een Poolse industriestad gezien?

En niet alleen dat, want door de Dienstenrichtlijn van ‘onze’ door Frits Bolkestein is opgesteld, wordt ook in eigen land de arbeiders het brood uit de mond gestoten. Er mogen namelijk door deze richtlijn hier mensen voor minder geld aan het werk worden gesteld. Ook mogen er geen extra eisen worden gesteld aan arbeiders uit andere EU-landen, zoals diploma’s en veiligheidscertificaten. Zodoende worden Nederlandse arbeiders in eigen land brodeloos gemaakt.

Wanneer is de laatste keer geweest dat de FNV zich druk heeft gemaakt om de dienstenrichtlijn? Nou, dat is meer dan 8 jaar (sic!) geleden. Waar is het verzet geweest tegen het overspoelen van de arbeidsmarkt door Roemenen en Bulgaren vanaf begin dit jaar?? Vorig werd al gemeld dat het al bijna onmogelijk is geworden voor jonge  bouwvakkers om een betaalde stageplek te vinden door de Oost-Europese concurrentie. Daar maakt de Eurofiele ‘onderwijspartij’ D’66 zich blijkbaar niet druk over.

Nederland is in volle crisistijd en steeds meer jongeren krijgen geen kansen meer door het vertrek van fabrieken uit Nederland en de concurrentie van vreemdelingen in Nederland. Op de vakbeweging hoef je echter niet te rekenen.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.