George W. Bush kan schilderen

apr 4, 2014 by

George W. Bush kan schilderen

Vandaag bracht de Nederlandse pers naar buiten dat de ex-President George W Bush van de Verenigde Staten van Amerika meerdere portretten heeft geschilderd. En niet zomaar portretten, maar die van vierentwintig wereldleiders, waaronder die van de Dalai Lama. Het televisiestation NBC heeft daar maar een mooie documentaire van gemaakt.

Het is jammer dat er niet eens een goede documentaire wordt gemaakt over de werkzaamheden van Bush toen hij in het Witte Huis zat. George W. Bush was de 43ste President van de V.S.A. Onder zijn beleid werden er twee oorlogen gestart, een in Afghanistan (2001) en een in Irak (2003). Bij beide oorlogen zijn in totaal zeker meer dan een miljoen mensen overleden, in de Irak-oorlog betreft het ook nog eens 63 procent burgers.

Daarbij liggen beide landen vandaag de dag helemaal in puin. In Afghanistan is hier en daar weer de Taliban aan de macht en Irak is voor een deel verdeeld onder allerlei rare lokale stamleiders. Overal zit nog het Amerikaans leger, soms maar met een aantal basissen, maar ze zijn er zeker nog niet weg. En natuurlijk is ook het nodige verzet onder bevolking, het leger van Irak is nog elke week bezig her en der opstanden plat te slaan.

Deze oorlogen leverden het Amerikaanse militair-industrieel complex miljarden dollars aan orders op, want bij oorlogen wordt nu eenmaal het nodige aan materiaal verbruikt. Bijvoorbeeld het bedrijf Halliburton waar Dick Cheney (toenmalige vice-President) heel lang voor werkte heeft in vier jaar 17,2 miljard aan contracten binnengehaald. Maar dit bedrijf is zeker niet de enige die dikke inkomsten heeft gegenereerd.

Het zal u niet verbazen, dat de sierlijke wijze waarop de pers Bush afschilderd, niet echt conform de werkelijkheid is.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.