Duindorp: klassenstrijd anno 2014

apr 17, 2014 by

Duindorp: klassenstrijd anno 2014

Vandaag stonden de kranten er vol van: de Scheveningse wijk Duindorp wil geen buitenlanders.  En waarom zouden ze? In Den Haag zijn de meeste typische arbeidersbuurten al overspoeld door vreemdelingen. Daar hoor je niemand over, dat er ergens teveel allochtonen wonen. Op de Haagse markt wordt nog amper Nederlands gesproken. Er zijn altijd teveel Nederlanders en die moeten maar plaats maken voor ‘nieuwkomers’. Nederlandse arbeiders zijn immers maar racistische tokkies volgens de burgerlijke fatsoensrakkers.

Zodoende worden hechte arbeidersbuurten, waar nog veel onderlinge solidariteit is, het liefst uit elkaar getrokken. Dit proces is al jaren aan de gang. In 2000 werd al in de Haagse gemeenteraad besloten om Duindorp op de schop te nemen. Een groot aantal huurwoningen (1100 stuks) zouden worden gesloopt en daarvoor komen 730 nieuwe woningen in de plaats, waarvan de helft koopwoningen (bladzijde 3, Wijkplan Duindorp 30 juni 2000).

Duindorpers worden zo gedwongen te verhuizen naar elders, want zij kunnen de dure koopwoningen voor D’66-yuppen niet betalen. Duindorp is immers aantrekkelijk door de nabijheid van de zee en de Scheveningse horeca. In dit krimpende woningbestand worden dan vervolgens vreemdelingen geplaatst, tot ongenoegen van de mensen met lage inkomens uit Duindorp zelf, die daar willen blijven wonen. Waar anders zou je willen wonen, dan waar je sinds jong af aan hebt meegeholpen aan het jaarlijkse nieuwjaarsfik (zie plaatje)?

Nu wordt er moord en brand geschreeuwd door de politieke elite, burgermeester Aartsen voorop. Het wegpesten van allochtonen moeten ‘we’ volgens hem niet te tolereren. Maar het decennia-lange wegtreiteren van Nederlandse buurtbewoners wordt intussen wel getolereerd. In de Amsterdamse Diamantbuurt zijn er tien jaar (sic!) na het wegtreiteren van een Nederlands echtpaar nog steeds problemen. Klagen bij de politie helpt niet, die zeggen dan tegen jou dat jij maar naar Almere moet verhuizen.

Bovendien worden telkens de Nederlandse arbeiders gepakt met dit beleid van spreiding van allochtonen. In Den Haag wonen er in de nabij gelegen rijke Vogelwijk aanmerkelijk minder niet-Westerse allochtonen (4,8%) dan in Duindorp (7,3). En dan laten we nog dure villa-wijken in Den Haag buiten beschouwing. Hoeveel Turken en Marokkanen zouden daar wonen? Laat de rijken maar voorrang krijgen om te genieten van de door hen zo aangeprezen multiculturele samenleving, maar laat de arbeiders van Duindorp met rust!

Related Posts

Share This

5 Comments

 1. tjeerd de lange

  “Laat de rijken maar voorrang krijgen om te genieten van de door hen zo aangeprezen multiculturele samenleving”

  prima artikel maar bovenstaande klopt niet !! Het zijn juist de linkse socialisten die ons de multiculti-samenleving opdringen (al was het maar om stemmen te vergaren)

  • Jerry

   zie Frankrijk, sommige buurten mag de politie niet meer in, moeten wij hier nooit hebben.

 2. Bas

  Naar om racisme te zien, zeker voor de mensen die Vestia in een wijk dumpt waar ze niet welkom zijn. Bespaar ze de ellende, Vestia kan niet ontkennen dat ze verhuizende allochtonen hard misbruikt door ze te gebruiken om de bewoners uit te lokken. Kunnen ze er weer een paar op straat zetten en de rest onder de knoet houden.
  Hoe kan je de mensen beter kleineren en tot drastische daden aanzetten dan wat Den Haag met de laatste autochtone volkswijk doet? Eerst hun halve wijk slopen en er minder huizen terugbouwen, en vervolgens die gedwongen gedeporteerden op een wachtlijst te zetten. Om zeker te weten dat hun bloed gaat koken zorgt Jozias van A dat ze moeten toekijken hoe allerlei kansarmen uit de Schilderswijk voorrang krijgen.
  Volkomen voorspelbaar dus, het verschil is dat als je dit kunstje in de Vogelwijk flikt de gemeente 24/7 in de rechtzaal aan gort geprocedeerd wordt. Wie dat geld niet heeft rest niets dan een grote bek en ruiten ingooien bij de lokallochtonen. Het probleem erachter gaat door, nl de stadsplanners en burgemeester die wijkbrede saamhorigheid en cultuurbehoud uiteen willen drijven.

 3. bella

  dat heb je heel goed gezegd naar waarheid geschreven.en de rest van duindorp is straks het zelfde ook nieuwbouw want de sloop van de huisjes gaat straks ook weer komen ik hoop dan ook dat er net als toen andere mensen actie gaan voeren met elkaar niet dat ze het zullen redden maar je kan er veel mee bereiken en dat ze de oude mensjes mee helpen dat ze niet naar tussen woningen hoeven en sommigen het dan niet overleven dat is dus wel gebeurd met de sloop uit de wieringsestraat
  vecht keihart terug voor jullie wijk heb ik ook gedaan toen mijn huisje platging en mijn leven is daar door nooit meer het zelfde gebleven ik ben er nog kapot van mijn huisje in de markensestraat 71 was mijn leven en dat hebben ze met de sloop kapot gemaakt bella

 4. j vd toorn

  Money talks & Bulshit walks oude Duindorp gaat plat mensen met poen kopen de apartementen de oude bewoners houden het schoon door geen zwarte toe te laten.De fatsoen rakkers klagen steen en been terwijl ze net een apartement hebben gekocht in Duindorp van Eur 380,000 en lachen zich rot !

  Wat te doen i vuist en solidair zijn ,maar net zoals in sloopfase 1 houd die solidariteit snel op wanneer er geld wordt geboden en deals worden gesloten met Vestia.

  Kleine Tip;Zo lang mogelijk blijven zitten zodat de sloop wordt opgehouden dit kost tonnen de deals worden beter en als je goed onderhandeld kan je zelfs blijven wonen in duindorp.

  Maar er niet vanuit gaan dat alles maar jou kant op komt,KNOKKEN moet je ervoor ipv schreeuwen ik was een vd bezetters van het woningbedrijf voordat ze nog gingen slopen…Het Meeuwenhof is toen ook nog aardig te keer gegaan.Maar schreeuwend slachtvee heb je niet zoveel aan !

  J vd Toorn uiteindelijk van uit Markensestraat nu in de “”Duinstrip””
  Niks slachtvee,maar knokken,en werken om het ook te kunnen betalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.