Voordat de bom valt

mrt 28, 2014 by

Voordat de bom valt

Er was dus in opdracht van Washington deze week een top om over de kernwapens te spreken. Zomaar een pretentieuze en internationale bedoeling met als doel om nucleair terrorisme te voorkomen. Dat had als gezellig gevolg dat de hele stad vol stond met allerlei wapentuig, hekken en vooral heel veel politieagenten. Ook het Amerikaanse leger kreeg volop de mogelijkheid om zijn troepen op Nederlands grondgebied te stallen.

Maar goed, wie wil er nu dat de terroristen in bezit komen van kernwapens? Met de laatste Hollywood-film in het achterhoofd hoor ik men al denken, straks kan alleen Arnold Swarchenegger ons nog redden van de totale ondergang. Maar terrorisme, wat betekent dit eigenlijk? Een isme is normaliter tekenend voor een ideologie zoals het socialisme en het liberalisme en behelst dus inhoud zoals standaard opvattingen over het inrichten van een staat of de economie.

Het terrorisme heeft geen gestandaardiseerde opvattingen met wordt wel handig als ideologie neergezet, zodat als gevolg hiervan er toch een geheel is dat dan kan worden bestreden. En kan er bij tijd en wijlen een groep of persoon aan worden toegevoegd die de pouvoir en place niet bevalt. Misschien dat u morgen zelf wel uit de gratie bent?

Echter bij het bestrijden van nucleair geweld, of oorlogsgeweld an sich is het wellicht gewoon slim om te kijken wie er in het verleden hier zich het meeste schuldig aan hebben gemaakt. Dus op basis van empirisch onderzoek en niet op gevoel of vage en vervalste terminologie. Oh ja, het was inderdaad ook de VSA die tweemaal een dergelijke bom met nucleaire inhoud gooide op Japan…

 

usworldtour

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.