Deurnse juwelier neemt politietaken over

mrt 29, 2014 by

Deurnse juwelier neemt politietaken over

Vanwege de economische crisis en de bezuinigingen op het politiekorps worden sommige lokale delicten overgenomen door buurtbewoners. Het is al langer het geval dat de politie, meerdere zaken niet al te serieus neemt, zoals het stelen van een fiets bijvoorbeeld. Of het moet natuurlijk wildplassen of foutief parkeren zijn. En het blijft natuurlijk wel héél ernstig wanneer een bepaalde politicus wat roept op een feestje.

In Nederland ligt het geweldsmonopolie bij de staat. Dus eigenlijk mag je helemaal niet zomaar geweld gebruiken. Eenieder moet zich dus laten aftuigen, wanneer een crimineel op bezoek komt. Immers….het geweldsmonopolie. Maar wat nu als de politie vergeet ‘te verlenen van hulp aan hen die deze behoeven.’ zoals ze op de eigen webstek neerschrijft. Of wellicht nooit de hulp kan verlenen die nodig is.

Het zou verstandig zijn van de bewuste juwelier om gewoon een factuur te versturen naar de Nederlandse overheid. En dan wel volledig zijn, naast 1fte à 24 uur voor de eigen werkzaamheden, ook de kosten psycholoog, schoonmaken van wapen en zaak doorbelasten. Evenals voor de twee rovers, 2fte à 50 jaar uitkering.

Overigens is het niet verstandig onderstaand geschenk aan te nemen. Zie artikel 125quater van de Ambtenarenwet.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.